keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Hektisiä hetkiä

Rooibos kirjoitti tosi hyvän postauksen velvollisuuksista jotka puskee kirjoittamisen tielle. Se aika mitä ehtii olla kotona ja kirjoittaa tehokkaasti tai tehottomasti on niin hyvin rajallista, ja helposti kadotettavissa.

On niin helppo ajatella että tänään illalla kirjoitan, mutta ennen kun saa hoidettua oman ja kissan muonituksen, pakolliset kotityöt ja leikittänyt kissan tyytyväiseksi, niitä tunteja ennen nukkumaanmenoa ei enää ole monta jäljellä. Tämä tietysti niinä päivinä kun tulee suoraan kotiin. Oma salitavoite on kaksi kertaa viikossa ja kun aloitan maratontreenit taas ensi kuun puolella salikertoja tulee kolme. Eli siinä jää kaksi arkipäivää kun vois ehtiä kirjoittaa illalla. Salipäivinä en välttämättä jaksa paljoa tehdä kuin lukea. Onneksi on viikonloput vaikka niillekin kertyy helposti kaikenlaista, mutta ainakin voi olla varma että jonkun tunnin voi pistää sivuun kirjoittamista varten.

A2 on edennyt nyt sellaista 500 sanan päivävauhdilla. Ihan joka päivä en ole ehtinyt kirjoittaa, kuten tänään kun menin aamulla salille, sieltä töihin ja kotona joskus yhdeksän maissa. Niinä päivinä kun olen illassa, mutta en mene salille, kirjoitan aamulla, mutta en tänään kun oli salipäivä.

En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, mutta tänä vuonna päätin että yritän kirjoittaa päivittäin. Joko projekteja, tai sitten vain tajunnanvirtaa päiväkirjaan. Ei ole väliä mitä kirjoitan ja minne, kunhan kirjoitan. Tämän päivän kirjoitussaldo on tämä postaus. En vain ehdi enkä jaksa tätä enempää. Tämä kirjoitaedesjotainjonnekin tavoite on pitänyt aika hyvin, muutama päivä on ollut sellainen etten ole jaksanut/ehtinyt kirjoittaa mitään minnekään, mutta niitäkin on ollut tässä kuussa tyyliin kaksi tai kolme.

Meillä on puolison kanssa sellainen iltarutiini, että kahdeksalta keitetään teetä ja mennään sohvalle lukemaan. Pidän tästä rutiinista erittäin paljon ja se on päivän yksi suosikkihetkistäni. Joskus lukemisen sijaan, jos en ole muuten ehtinyt, niin tämä on se hetki kuin kirjoitan. Tietenkin harmittaa jos en kerkiä lukemaan, mutta sitten luen teehetken jälkeen.Vaikka lukeminen on yksinkin aivan ihanaa, yhteislukeminen on vielä parempaa, mutta jos sillä hetkellä tuntuu että nyt minulla on sanoja A2:sta varten niin sitten se aika pitää käyttää siihen.

Vaikka tässä nyt valitan ajanpuutetta, pitää tunnustaa että olen silti tehokkaampi arkena kuin lomalla. Lomalla tulee helposti ajateltua että kohta, myöhemmin, huomenna, kyllähän aikaa on.... Lopputulos on se että sanoja ei kerry. Arkena, osaan hyödyntää vähäisen vapaani paremmin.