maanantai 5. tammikuuta 2015

Lisää tällaista

Nyt kun on tullut kirjoitettua muutama kriittinen kirjapostaus, ajattelin ihan vain vaihtelun vuoksi sanoa jostain kirjasta jotain hyvää.

Terttu Autren tuotanto on ollut minulle todella miellyttävä lukukokemus.

Kirjepostia, 2008
Kinkkauskivet, 2009
Sininen hatturasia, 2011
Huhtikuun morsian, 2013
Kuka murhasikaan rouva Holmin?, 2014

Luin nämä melkein järjestyksessä. Ensin kirjepostia, sitten Kuka murhasikaan rouva Holmin ja sitten takaisin lukemaan järjestyksessä.

Kinkkauskiviä lukuunottamatta Autereen kirjat sijoittuvat samaan pieneen kylään ja sarjassa seurataan samoja asukkaita. Kirjepostissa eletään 1900-luvun alkua ja Huhtikuun morsiamissa ollaan 30-luvulla. Myös dekkari sijoittuu 30-luvulle, samaan kylään ja samoihin tuttuihin maisemiin ja ihmisiin. 

Kinkkauskivet on ainoa kirja joka ei lämmittänyt yhtä paljon kuin muut kirjat, vaikka sekin tuli luetuksi kahdessa päivässä.

Toivottavasti Autere jatkaa sarjaa. Kirjoissa on yksi ikävä hahmo joka vetää mielen matalaksi ja saa arvostamaan omaa kumppania entistä enemmän, mutta muuten hahmot ja ympäristö ja kaikki se pikkukaupunkifiilistely on aivan ihanaa. Juuri sellaista hyvänmielenkirjallisuutta jota joskus tarvitsee.

Nämä eivät ole pitkiä kirjoja ja kaikki on tullut luetuksi päivässä tai kahdessa. Nopeus ei johtunut vain sivumäärästä vaan siitä että oikeastaan en halunnut tehdä muuta kuin lukea näitä kun sain yhden aloitettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti