keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Burana

Tänään editoin itselleni pääkivun. Työn alla oli luku jonka luulin menevän ihan noin vain, mutta se osoittautuikin kinkkisemmäksi tapaukseksi. Ensinnäkin siitä syystä että ymmärsin luvun olevan väärässä kohdassa, sitten sen takia että siinä ei käsitelty lainkaan niitä juttuja mitä piti. Kirjoitin luvun ytimen uusiksi ja olin todella tyytyväinen siihen, mutten saanut millään johdateltua keskustelua tähän ytimeen.

Lopputulos oli kuitenkin se, että luvusta tuli hyvä, mutta sen ydinkohdan heitin menemään ja kirjoitin sen siihen suuntaan mihin hahmot sitä vei. Tässä vaiheessa otin buranan ja menin minipäikkäreille, ennen kuin piti lähteä asioille.

Luin luvun uudelleen nyt illemmalla ja siitä jäi tosi hyvät fiilikset. Samanlaiset kuin hyvinä kirjoituspäivinä, vaikka tänään kirjoittamisen fyysinen prosessi oli yhtä tuskaa. En päässyt edes kunnon flowhon. Oli vain pieniä, 15-20 minuutin putkia kun teksti sujui, mutta muuten se oli vain hiuksien repimistä. 

Asiasta kolmanteen, kirjamessut ovat kohta <3 Eli siis kuukauden päästä. Sivuilta löytyy tieto että ohjelma on jo painettu, valitettavasti en kylläkään ole löytänyt printtiversiota vielä mistään. Senhän voisi lukea netistä, mutta puolet ilosta on paperisen lehden tutkiminen ja kaikkien niiden paneelien ympyröiminen jotka haluaa nähdä. Saan tästä samat fiilikset kuin lapsena, kun joulun alla selailin lelukuvastoja. 

2 kommenttia:

 1. Tuon painetun ohjelman (eli messulehden) voi tilata itselleen nettisivujen kohdasta "Tilaa ilmainen messulehti". En muista, mihin paikkoihin sitä on tapana tulla, mutta tuolla sen paperiversion joka tapauksessa saa itselleen. :-)

  Tsemppiä editointiin, toivottavasti päänsärkyä ei tule liian usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tilaamassa, mutta senkin kyllä saa vasta lokakuun alussa :(
   Sitä tulee kirjastoihin sekä kirjakauppoihin. Yleensä olen napannut itselleni yhden jommastakummasta paikasta.

   Poista