torstai 16. lokakuuta 2014

Editointia ja vielä vähän editointia

Välillä tuntuu että elämä on pelkkää editointia. A:n viimeiset editoinnit edistyy, mutta hitaasti. Tänään lisäsin korjaukset lukuihin 7 ja 8. ja huomenna voisin tulostaa luvun 10 ja aloittaa sen läpikäymisen. 

Samaan aikaan tämän kanssa työstän tarinaa veljeni kanssa (heitä on kaksi ja nyt on kyse nuoremmasta joka myös kirjoittaa). Hänen kanssaan lähdin editoimaan kun joskus kesällä minulta loppui usko tähän projektiin ja tarvitsin kommentteja ihmiseltä joka ei ollut koskaan aikaisemmin nähnyt tekstiä. Veljen kanssa tapaamme kerran viikossa (jos ei tule esteitä) ja käymme yhden luvun kerralla läpi (ellei luku ole liian pitkä yhdelle sessiolle). Eli voitte arvata että tämä läpikäyminen on hyvin hidasta, mutten voi olla korostamatta kuinka hyödyllistä se on ollut sekä minulle että A:lle. 

Onneksi kaiken tämän editoinnin rinnalla voin aina työstää E:tä. Tänään en editoinut hirveän paljon koska piti hoitaa pari työjuttua joita en muuten kerkiä hoitamaan. Editointiin jäi aikaa ja energiaa se vajaa 30 minuuttia. Tämän jälkeen jumituin lukemaan blogeja kunnes tuli tunne että nyt tarvitsen E:tä ja aloin kirjoittamaan. Ainuttakaan sanaa en olisi jaksanut editoida, mutta uuden tarinan ideoiminen on täysin eri juttu ja hyvä vastakohta valmiin muokkaamiseen. 


Huomenna osa kotiajasta menee taas työjutun hoitamiseen joten ihan kaikkea valveillaoloaikaa en voi käyttää A:n hyväksi mutta jos edes hitusen saisin huitoa printtiä punakynällä, olisin hyvin tyytyväinen.

4 kommenttia:

 1. Tuo systeemi veljesi kanssa kuulostaa hyvältä! Vau, olisi mahtavaa, jos olisi mahdollista käydä tuolla tavalla livenä juttuja läpi (tosin muistiinpanokynä pitää olla valmiina). Minä sain kerran palautetta printatusta luvusta, kun olin auton ratissa ja kommentoija pelkääjän paikalla. Kun saavuttiin perille, oli hirveä kiire kirjoittamaan ylös kaikki oleellinen, ettei unohdu! :D

  Huh, minulla on myös hirveä editointiputki päällä. Tällä hetkellä en pysty kirjoittamaan mitään muuta, kun on muutenkin haastavaa pysyä päähenkilön nahoissa.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mulla on niin huono muisti etten tosiaan muista kuin 5 sekunttia sen jälkeen kun jotain tapahtuu, aivan kuten kultakala :D Tosiaan pitää merkata kaikki heti ylös.
   Onnea editoimiseen! Se on sekä hauskaa että kauheaa hommaa, joskus jopa samanaikaisesti.

   Poista
 2. Hauskaa, että olet palannut bloggaamaan!

  Tuo livenä saatu palaute on varmasti kullanarvoista, vaikka hitaasti etenisikin. Liikaa kuitenkaan ei kerralla edes ehkä kannata käydä läpi.

  Minulla on hirveä hinku editoimaan, mutta toistaiseksi en ole saanut oikein mitään aikaan muuta kuin päässäni. Tänään kuitenkin olen päättänyt aloittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, liikaa ei voi yhdeltä istumalta tehdä. Sitä jotenkin turtuu ja jossain välissä ja tulee "ihan sama" - fiilis kun on aivan täynnä tekstiä eikä sitä jaksaisi katsoa sitä enää sekuntttiakaan.
   Veljen kanssa editoimisesta on tosiaan ollut paljon hyötyä, esim sain häneltä kimmokkeen sivujuoneen kun hän oli sitä mieltä että tekstistä puuttuu jotain (olin samaa mieltä mutten tiennyt mitä ja minne), mutta hän osasi artikuloida minkä tyylinen juttu tähän voisi sopia ja nyt tämä on yksi tärkeimmistä haaroista käsikirjoituksessa.

   Onnea aloittamiseen! Minullakin on jo hinku päästä uuteen käsiksi ihan kunnolla. Nyt vain ideoin E:tä silloin tällöin mutta taustamateriaali odottaa lukemista ja A2 ideoimista mutta ensin pitää malttaa saada A pois käsistä.

   Poista