sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kirjamessut ja vähän muuta

Kävin kirjamessuilla, mutta vain tänään. Kuuntelin monta mielenkiintoista paneelia, söin maistiaisia ainakin yhden aterian verran ja en ostanut ainuttakaan kirjaa. Teki kyllä mieli, mutta olin päättänyt että ostan joko Stephen Kingin IT-kirjan tai Sarah Watersin Vieras kartanossa. En löytänyt kumpaakaan, en antikvariaateissa enkä uutena.

Kuuntelin tänään myös runoja. Ensin open mic-tilaisuudessa Louhi lavalla. Jouduin jättämään sen kesken koska halusin myös nähdä poetry slam kisan. Kisa oli pettymys, ainoa tyyppi jonka runoista pidin tippu jo ensimmäisellä kierroksella, enkä siten jäänyt katsomaan kuka sen voitti. Jälkikäteen harmitti kovasti että lähdin open-mic tilaisuudesta, sillä sieltä kuulu välillä ihan mielettömiä aplodeja. Tunnustan ihan suoraan, että iski annoskateus.

Vähän E:stä.
Ihan törkeen tuskaista ollut näiden viimeisten lukujen editointi. Työn alla on ollut tämän viikon kolme lukua ja jokaisessa niissä oli jotain mikä ei toiminut ja jota en osannut säätää toimivaksi. Eilen paahdoin kässärin kanssa melkein puoleen yöhön ja tänään heräsin viideltä (vanhaa aikaa) jatkamaan työtä. Nyt ehkä, ja vain ehkä, nämä saattaa olla OK. Ajattelin antaa niiden olla nyt muutaman päivän ja katsoa sitten miltä niiden lukeminen tuntuu.

Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että pääsen aloittamaan viimeisen luvun editointia! Siis ei E:n viimeistä lukua, vaan tämän kierroksen viimeisen luvun. Ennen kun siirrän editoinnin tarinan alkuun, ajattelin kirjoittaa yhden näistä puutuvista loppupään luvuista. Sen ei tarvitse tulla ihan täydellisen valmiiksi, kunhan nyt jonkin verran. Odotan oikeastaan ihan innolla että pääsen editoimaan alkupään lukuja. Kiva nähdä minkälaista tekstiä siellä on. Välillä käyn vähän kurkkaamassa, mutta toistaiseksi olen aika hyvin pystynyt pitämään näppini kurissa.

2 kommenttia:

 1. Stephen Kingin IT on hinnoissaan suomenkielisenä. Ostin sen joku vuosi sitten Finnconista ja se oli hintava käytetyksi kirjaksi. Ostin sen silloin, koska olin etsiskellyt jo useamman vuoden tuloksetta.

  Editointi on uuvuttavaa, mutta sinähän edistyt hyvää tahtia! Mitä nyt valvominen ja viideltä herääminen viittavat editointipsykoosiin, ota välillä ihan rauhallisesti! ;D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tullut ajatelleeksi että se olisi niin arvostettu kirja. Mietin kyllä antikvariaatissa pyöriessäni että törkeen kalliita kirjoja käytetyiksi, esim joskus kastunut Puhdistus, jonka sivut olivat ihan aaltoilevat, maksoi kahdeksan euroa. Kirjastossa samankuntoista kirjaa ei pistettäs enää kiertoon.

   IT-kirjan saa akamteemisesta uutena kahteentoista euroon, mutta suomenkilisenä sitä ei enää myydä. Pitää yrittää koluta Helsingin antikvariaatit, tai vain antaa periksi ja lainata.

   Editointipsykoosi :)
   Enemmän editointiturhautuminen. Se mikä ei toimi on muutama sata sanaa, kolmessa eri luvussa. Saman aiheen eri yksityiskohdat, joista en ole itsekään nähtävästi vielä selvillä. Eilen korjasin taas, nyt taas ehkä voi olla OK.

   Poista