lauantai 2. marraskuuta 2019

Marraskuu


Ihanaa, että on marraskuu. Ei sen takia, että on pimeää (mikä on mielestäni ihanaa), mutta ihan vain sen takia, että asiat etenevät. Editoiminen eteni tänään, kun heräsin kolmelta enkä saanut enää unta. Joten nousin ylös, keitin teetä ja editoin puoli kuuteen. Minulla on enää muutama kohta editointilistalla auki ja niistä suurin osa on kommentilla ”Tiivistä”. Olen jo ruksannut joitain tiivistämiskohtia pois, mutta en kaikkia. Joskus koko tiivistäminen tuntuu mahdottomalta. Joskus olen vain poistanut koko kohdan, koska niin kivasti kuin se olikin kirjoitettu, se oli turhaa. Nyt teen ”melkein viimeistä, muttei kuitenkaan” -kierrosta. Eli käyn läpi kaikki tekstimuutokset, jotka kustannustoimittaja oli merkinnyt kässäriin. Suurimman osan olen hyväksynyt, mutta jotkut olen palauttanut alkuperäiseen asuunsa (tai aavistuksen muunneltuun). Samalla mietin noita tiivistämiskohtia sitä mukaan, kun tulevat eteen. Olisin todella tyytyväinen, jos saisin tehtyä tämän kierroksen nyt viikonlopun aikana. Ensi viikolla voisin sitten tulostaa tekstin ja lukea sen ajatuksella läpi. Editoidessa tulee tuijotettua niin paljon yksityiskohtia, että kokonaisuus meinaa vähän hämärtyä.

Tällä viikolla mietin vähän sitäkin, että pitäisikö vaan siirtyä jo omille kotisivuille. Vaikka katalogi ei ole vielä ilmestynyt, niin E:n tiedot löytyvät jo kirjakaupoista. Suurin osa tämänkin blogin lukijoista ovat tienneet jo pitkään, kuka olen. Ja varsinkin nyt, kun E:n tiedot on jo ulkona, niin tuntuu hassulta jatkaa tämän kirjoittamista nimimerkin takaa. Sitten huomasin kuitenkin sen, että E:n kansikuvaa ei ole vielä missään ulkona, minkä takia en nyt vielä vaihdakkaan alustaa. Katalogin ulostuloon on jotain puolitoistaviikkoa, eli sen ajan vielä täällä. Ja niin pitkään, kun olen täällä, E tulee olemaan E vaikka sillä onkin jo ihan oikea nimikin.

Vaikka en olekaan mikään nanowrimo -ihminen (koska se tahti ei vaan sovi minulle), niin jotenkin olen aina onnistunut kehittelemään marraskuulle jonkun projektin. Tämän vuoden projekti olisi kirjoittaa Kellotornista L:n kohtausten uusi runko. En tavoittele mitään suurta vaan ihan vain sellaista wordi-tiedostoa missä olisi L:n kohtaukset alusta loppuun. L:n osuuksiin tuli jonkin verran muutoksia minkä takia, nykyinen kohtausluettelo meni uusiksi. Sitten, kun pääsen joskus keskittymään taas täysillä Kellotorniin minun olisi paljon helpompi lähteä muokkaamaan rakennetta, kun tämä osuus olisi tehtynä. Mutta tämä projekti vasta ensi viikon jälkeen, kun olen saanut E:n valmiiksi.

Mies heräsi just ja minä mietin, että voisin mennä takaisin nukkumaan (tai yrittämään nukkumista). Tänään pitäisi kuitenkin jaksaa tehdä vielä kaikenlaista.