lauantai 27. joulukuuta 2014

Suklaata ja lomaa

Joulu hujahti ohi nopeasti, kuten aina. Ihan suunnitelmien mukaista joulua en viettänyt koska olin flunssassa mutta nyt menee paremmin ja pääsin tänään jopa salille.

Kirjoittaminen ei myöskään ole mennyt suunnitelmien mukaan. A2:sen juonikaavio edistyy. Ei niin tehokkaasti kuin haluaisin mutta jotenkuten kuitenkin.

Yritin yhtenä päivänä selittää puolisolle kuinka vaikeaa A2:sen juonen rakentaminen on ja selitys meni jotenkuten näin. A2:sen juoni on kuin laatikollinen palikoita jonka joku heittää ilmaan ja palikat lentää ympäri huonetta. Minun homma on sitten yrittää kasata palikat yhteen, järkevän näköiseen rakennelmaan. Joka päivä saan ehkä yhden tai kaksi palikkaa sijoitettua rakennelmaan mikä on hienoa, mutta sitten katson ympärilleni ja huomaan kuinka monta palikkaa on vielä jäljellä ja homman mahdottomuus valkenee minulle.

A2:sen juonesta olen suunnitellut noin 80%. Tällä hetkellä muistiinpanoja on yhdessä exelissä, kahdessa tekstitiedostossa ja yhdessä vihossa. Tänään aloin kuitenkin keräämään kaikkia näitä tiedostoja yhteen ja samaan Scrivener tiedostoon. Toivottavasti tämä auttaa pitämään homman paremmin hallinnassa kun kaiken näkee yhdestä paikasta. Ihan kaikkea en ole vielä saanut siirrettyä ja exeliähän siihen ei voi integroida joten se jää elämään omaa elämäänsä.

Ensi viikko on vielä lomaa, mikä on ihanaa. Valitettavasti ensi viikkoon mahtuu kaikenlaista menoa ja tekemistä mutta toivottavasti mukaan mahtuu myös paljon hetkiä kirjoittamista varten. Olisin niin tyytyväinen jos minulla olisi loman loputtua ensimmäinen versio A2:sen juonesta kasassa. Sitten voisin pistää sen lepäämään hetkeksi ja ottaa A työn alle. Saamani palautteen mukaan alkua pitää muokata vähän rankemmalla kädellä mutta lisää siitä sitten myöhemmin. 

Vaikken mikään suuri jouluihminen olekaan pitää kyllä tunnustaa että kun kalenterista loppui luukut, aloin ihan kaipaamaan sitä joka aamuista kahvihetkeä suklaapalasen kera. Suklaalevyn ostaminen ja yhden palan syöminen päivässä ei ole ihan sama asia, siitä puuttuu se jännitys. Enimmäkseen taisin kyllä jännittää sitä onko luukun takana Julia suklaata jota en voi sietää, puoliso pitää niistä yli kaiken joten joku meistä oli Julia-päivinäkin onnellinen.