maanantai 10. elokuuta 2015

Puolessa välissä - tavallaan

Ihana päästä editoimaan, sillä tähän asti päällä on ollut kova angsti siitä, että haluan tarinan paperille. Nyt se angsti on pois ja tekstiin voi keskittyä rauhassa mikä omalla tavallaan on ihan mukavaa vaihtelua. 

Tämän hetkinen tilanne on se, että E:stä (siis nykyhetken juonesta) on jäljellä vain kolme lukua. Luvuista 27 ja 28 on kasassa vain epämääräiset ensimmäiset versiot ja lukua 29 en taida kirjoittaa nyt, koska siinä pitäisi vetää yhteen menneisyys ja nykyhetki ja en ole valmis tekemään sitä vielä. En näe mitään syytä säätää sen kanssa kun sitä menneisyyttä ei ole vielä kirjoitettu. Tiedän mitä tapahtuu, mutta se ei riitä sitomaan kaikkia lankoja.

E:stä puuttuu myös ainakin 2 lukua joista olen tietoinen, sekä lukuisia kohtauksia jotka pitäisi vielä sijoittaa tarinaan. Tämän lisäksi viimeisenä tiedostona on sellainen kuin ”pätkiä” joiden tekstit pitää myös sijoittaa jonnekin lukujen sekaan.

E:stä ei siis ole olemassa mitään täydellistä raakaversiota, mutta tällaista epämääräistä kasaa lukuja, alan siis editoimaan. Ajattelin nyt aluksi keskittyä lukuihin 12 – 26, sillä luvun 12 paikkeilla tarve saada tarina jossain muodossa ulos kasvoi niin suureksi, että lopetin lukujen printtaamisen ja paperilla editoimisen. Tämän editointikierroksen suurin tavoite on korjata kaikki juonipoikkeavuudet. Kaikki ne siivouspuuskat mitkä sain juoneen liittyen jätti jälkeensä monta epävalidia tilannetta alkupään lukuihin. Samoin pitää korjata dialogi ajatusviivoista lainausmerkkeihin. En tiedä miksi päädyin ajatusviivoihin alkujaankaan, mutta nyt haluan niistä eroon.

Editoinnin kyljessä pitää tietysti myös alkaa suunnittelemaan sitä menneisyyttä. Jakaa juoni luvuiksi ja yrittää saada siitä omaa kokonaisuutta. Sitä en kuitenkaan ala kirjoittamaan vielä, se on enemmän syksyn hommia. Ja koska nyt on hyvä hetki miettiä lukuja, E:ssä on tällä hetkellä 43 654 sanaa.