perjantai 2. kesäkuuta 2017

Toukokuussa luettu ja pari podcastia


Kingin Bag of Bones oli ihan kelpo kirja ja lopputaistelua lukuun ottamatta pidin siitä. Lopputaistelu kesti suurin piirtein viimeiset sata sivua. Jossain vaiheessa aloin jo toivomaan, että saisi loppua. Kingin kirjaksihan tämä oli aika lyhyt eli noin viitisensataa sivua. 
 

Kata Melanderin Älä irrota yllätti positiivisesti. En oikeastaan tiennyt mitä odottaa sillä kokemukset omakustannekirjojen kanssa on ollut vähän niin ja näin. Toivoin kuitenkin, että pitäisin kirjasta sillä olen lukenut Melanderin blogia ja pitänyt kovasti. Älä irrota oli hieno lukukokemus. Varsinkin kipukohtausten kuvaileminen sai olon epämukavaksi ja hitusen epätoivoiseksi.  
 
Luin myös yhden kirjan Kellotornia varten. Kirjahyllyssä on vielä kolme Kellotorniin liittyvää kirjaa ja pädillä yksi jotka haluaisin lukea kesällä. Näiden lisäksi hyllyssä on turhankin monta kirjaston kierrätyshyllystä löytynyttä aarretta sekä viisi lainassa olevaa. Tällä hetkellä luen Jessie Burtonin Nukkekaappia. 

Syy miksi luin tässä kuussa vain kolme kirjaa on seuraava. Löysin kaksi ihanaa podcastiä ja lukemisen sijaan makasin vuoteella ja kokosin kuunnellessani pädipalapeliä.


Ensimmäisenä löysin The Petal to the Metal podcastin. Tämä on podcasti niille jotka haaveilevat päivätyöstä irrottautumisesta. Juontajia on kaksi: Rachael Herron ja J. Thorn. Monista muista podcasteista poiketen tässä ei haastatella ketään. Juontajat vain juttelevat keskenään. Herron on täysipäiväinen kirjailija kun taas Thorn pääsee vapauteen vasta nyt heinäkuun alussa. En syttynyt tähän podcastiin ihan heti. Ensimmäiset pari-kolme jaksoa kuuntelin muuten vaan ja yhtäkkiä tajusin olevani koukussa. Podcasti on verrattain uusi, minkä takia jaksoja ei ole kuin parisenkymmentä. Ja ihan vain sivuhuomautuksena, J. Thornilla on ihana nauru :)
 

Ylläolevan podcastin kautta löysin Herronin oman podcastin How Do You Write. Tässä äänessä on Herron sekä viikoittain vaihtuva haastateltava. Koko podcastin tarkoitus on puhua prosessista (milloin, missä, miten kirjoitat). Jos rakastaa prosesseja (kuten minä), suosittelen tätä lämpimästi.