keskiviikko 7. elokuuta 2019

3/12


En ole kirjoittanut 24/7, mutta silti on sellainen olo, että olen kirjoittanut tarpeeksi. Enimmäkseen kaikenlaista minkä ei ole koskaan tarkoitus nähdä päivänvaloa, mutta myös Kellotornia ja yhtä sivuprojektia. Nukun vieläkin huonosti, mutta juuri siksi olen kirjoittanutkin niin paljon. Jostain syystä sanoja on syntynyt todella myöhään. Yleensä sen jälkeen, kun olen jo mennyt vuoteeseen ja todennut, että ei tästä tule vielä mitään ja sitten olen noussut kirjoittamaan. Yleensä se auttaa. Se mikä ei auta on kello neljän herätykset. Viimeisen kahden viikon aikana olen nukkunut tuota pidempään ihan muutaman kerran ja energiataso on vieläkin aika olematon. Mutta jospa se tästä :)

Kellotornin puuttuvat luvut supistuivat 12, kun jotain poistui ja jotain muuta yhdistyi toisiin lukuihin. Näistä on kirjoitettu nyt 3 ja koska hyvin todennäköisesti skippaan epilogin, niin jäljelle jää 8.

En ole puhunut sivuprojektista aikaisemmin, koska se on ollut hyvin sivussa. Tämän tarinan ajatus syntyi noin vuosi sitten yhdestä uutisesta ja 8.1. tätä vuotta perustin sille oman kirjoitusvihon. En ole työstänyt tätä projektia kuin satunnaisesti aina silloin tällöin, kun mieleen on tullut jotain sanoja ja kohtauksia. Mainitsen sen vain nyt, koska jostain syystä (5kk tauon jälkeen), tähän syntyi tekstiä ja ehkäpä jopa se, millä äänellä kirjoitan sen. Sivuprojekti on niin sivussa, ettei sillä ole edes työnimeä. Sen Scrivener tiedosto on nimetty numerolla 22, koska tämä oli erään hahmon ikä. Mutta tämäkään tieto ei pidä enää paikkansa. Sivuprojektin kanssa ei ole mitään paineita tai dediksiä tai mitään muutakaan odotuksia. Sen sanamäärä Scrivenerissä on tällä hetkellä vähän alle 2000 sanaa.  

Ja Scriveneristä puheenollen. Meinaavat vähän, että Windowsin v3 tulee ulos tämänkuun lopussa. Vanhan version päivitys uuteen tulee maksamaan 24$. Ei yhtään paha hinta. Pitää vaan tehdä kaikki maailman bäckupit vanhoista projekteista ennen kuin päivittää tähän uuteen.