maanantai 24. marraskuuta 2014

Doksit ja drive

A on ollut jo viikon google dokseissa kommentoitavana ja alkukankeuden jälkeen, pitää kyllä sanoa että doksit on kätevä paikka.

Tässä vähän plussia
- Kommentit näkee heti
- Jos kommentoijat muuttavat tekstiä (esim puuttuvat pilkut), korjattavaa kohtaa ei tarvitse etsiä ja muokata itse, vaan korjauksen voi vain hyväksyä tai hylätä.
- Kommentteja voi kommentoida ja käydä keskustelua muutoksista.
- Kommentteja ja korjauksia voi muokata heti. Ei tarvitse odottaa että kaikki ovat lukeneet ennen kun muuttaa. Tietenkin voi jos haluaa mutta pienet muutokset, kuten ne puuttuvat pilkut eivät ole sellaisia asioita joiden hyväksymistä panttaan. 
- Korjattu teksti on heti valmis, ei tarvitse siirtää korjauksia siihen ”oikeaan” dokumenttiin.


Ja sitten huonot puolet:
- Tuskailu sen perään ettei kukaan ole kommentoinut – eli lukenut. Tästä kärsii jos on kärsimätön kuten eräät.
- Miten hallinnoida kässäriä korjausten jälkeen? Kopioinko tekstin takaisin Scriveneriin, vai jatkanko tästä eteenpäin yhdellä dokumentilla. Luultavasti jatkan yhdellä dokumentilla enkä enää palaa tän tiimoilta Scriveneriin.
- Jos kirjoittaja editoi tekstiä samalla kun on lukemassa, lukeminen on vaikeaa kun sanat vaihtuvat silmien edessä (näin kävi kun luin veljen tekstiä ja hän päätti muuttaa sieltä jotain).


Ja lopuksi tuskastuttavat tekniset puolet:
- Doksit päätti luoda kaksi versiota dokumentista kun raahasin .doc tiedoston driveen. Toinen oli se minkä latasin, toinen google docs versio. Poistin jälkimmäisen.
- Doksit päätti sit pistää kirjanmerkit jokaisen luvun alkuun, kätevää jos tykkää niistä mutta ei kätevää jos en pyytänyt enkä halunnut niitä (enkä vielä ole keksinyt mistä ne saa pois, yksitellen en jaksa niitä poistaa).
- Dokseilla oli vaikeaa välillä kun siirsin henkilölistauksen viimeiselle sivulle. Ja tästä johtuen yksi kirjanmerkki on nyt keskellä sivua väärässä kohdassa koska doksit ei osannut päivittää kirjainmerkkejä.

En oikeastaan ymmärrä miten se keksi pistää ne kirjanmerkit sinne alkuunkaan. Teki sen vaikka muutin tekstin ensin rtf muotoon ja sit kopsasin sen uuteen dokumenttiin.

- Jos netti on alhaalla, doksit on saavuttamattomissa.

Huolimatta huonoista puolista, olen tykännyt joten jatkan doksien käyttämistä. Varsinkin tuo kommentointi ja korjausten siirtäminen kässäriin on ihanan vaivatonta.