sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kirjamessut ja vähän muuta

Kävin kirjamessuilla, mutta vain tänään. Kuuntelin monta mielenkiintoista paneelia, söin maistiaisia ainakin yhden aterian verran ja en ostanut ainuttakaan kirjaa. Teki kyllä mieli, mutta olin päättänyt että ostan joko Stephen Kingin IT-kirjan tai Sarah Watersin Vieras kartanossa. En löytänyt kumpaakaan, en antikvariaateissa enkä uutena.

Kuuntelin tänään myös runoja. Ensin open mic-tilaisuudessa Louhi lavalla. Jouduin jättämään sen kesken koska halusin myös nähdä poetry slam kisan. Kisa oli pettymys, ainoa tyyppi jonka runoista pidin tippu jo ensimmäisellä kierroksella, enkä siten jäänyt katsomaan kuka sen voitti. Jälkikäteen harmitti kovasti että lähdin open-mic tilaisuudesta, sillä sieltä kuulu välillä ihan mielettömiä aplodeja. Tunnustan ihan suoraan, että iski annoskateus.

Vähän E:stä.
Ihan törkeen tuskaista ollut näiden viimeisten lukujen editointi. Työn alla on ollut tämän viikon kolme lukua ja jokaisessa niissä oli jotain mikä ei toiminut ja jota en osannut säätää toimivaksi. Eilen paahdoin kässärin kanssa melkein puoleen yöhön ja tänään heräsin viideltä (vanhaa aikaa) jatkamaan työtä. Nyt ehkä, ja vain ehkä, nämä saattaa olla OK. Ajattelin antaa niiden olla nyt muutaman päivän ja katsoa sitten miltä niiden lukeminen tuntuu.

Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että pääsen aloittamaan viimeisen luvun editointia! Siis ei E:n viimeistä lukua, vaan tämän kierroksen viimeisen luvun. Ennen kun siirrän editoinnin tarinan alkuun, ajattelin kirjoittaa yhden näistä puutuvista loppupään luvuista. Sen ei tarvitse tulla ihan täydellisen valmiiksi, kunhan nyt jonkin verran. Odotan oikeastaan ihan innolla että pääsen editoimaan alkupään lukuja. Kiva nähdä minkälaista tekstiä siellä on. Välillä käyn vähän kurkkaamassa, mutta toistaiseksi olen aika hyvin pystynyt pitämään näppini kurissa.