sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Sotku

Tänään en kirjoittanut monta uutta sanaa, mutta editoin paljon. Oli kiva lopettaa tämän päivän työ hyvällä mielellä. Eilen oli myös hyvä päivä, kunnes vähän ennen lopettamista, tajusin monta asiaa ja järjestin loppupään luvun uudelleen ja voi sitä sotkua!


Tässä tulee kuitenkin eteen Scrivenerin ihanuus. Vaikka se ei poista hysteeristä epätoivoa koska kaikki on niin sekaisin muutosten jälkeen. Scrivener tekee fyysisestä muokkaamisesta helppoa koska luku = kansio ja kohtaukset = tiedostoja kansion sisällä. 

Muokkaaminen oli sitä, että saatoin siirtää koko luvun eri kohtaan, tai kohtauksia luvusta toiseen. Sitten kun tajusin että tarvitsen johonkin uuden kohtauksen, lisäsin oikeaan kohtaan uuden tekstitiedoston ja kirjoitin lyhyesti mitä siinä pitää tapahtua. 

Jos E olis ollut yksi iso pötkö tekstiä wordissä, niin olisin ollut ihan hukassa. Tuskin olisin edes pystynyt hahmottamaan mitä pitää siirtää ja minne. Ainakin minua auttaa hurjasti se, että näen luvut fyysisinä paketteina, enkä vain otsikkoina pitkässä tekstitiedostossa.