sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Editointia


Noilla sanoilla summaan viimeviikkoisen elämäni. Ei siinä editoimisessa muuten olisi mennyt näin kauan, mutta yhdellä lukijalla oli paperiversio ja viidensadan sivun korjausten siirtäminen muiden joukkoon kesti. 
Eilen editoin yhden työpäivän verran + muutama tunti ylitöitä. Nyt tämä urakka on kuitenkin ohi ja E siirretty takaisin Scriveneriin. 
 
E vaatii lukujen uudelleenjärjestelyä (minkä takia siirsin takaisin scriveneriin), sillä yksi kommentti mitä sain kaikilta oli se, että paljon hahmoja ja niitä on vaikea muistaa. Hahmojen lukumäärään en voi vaikuttaa, niitä on jo nyt minimimäärä millä osaan kertoa tämän tarinan. Siihen muistamattomuuteen voisi auttaa se, että en vuorottele aikatasoa lukujen mukaan. Koska nyt tässä käy niin, että ensin tutustutaan ryhmään ihmisä, sitten vaihtuu luku ja aikataso ja tutustutaan toiseen ryhmään ihmisiä, sitten vaihtuu taas luku ja aikajana ja sun pitäs muistaa ne ihmiset parin luvun takaa. Osa ihmisistä on samoja kummassakin aikajanassa, mutta osa on sidottu vain yhteen tasoon. 

Toivottavasti se auttaa, että pysytään pidempiä aikoja yhdessä aikatasossa. Tätä lukujensiirtelyä alan tekemään tänään. Tekisi jo mieli aloittaa, mutta ensin pitää tehdä vähän kotitöitä. 
 
Onneksi, yksi lukija ei ehtinyt lukea tätä versiota E:stä niin hän saa testata tämän uuden, kunhan saan sen valmiiksi. Tämäkin on vähän näitä juttuja, että vain uusi lukija voi kertoa toimiiko se vai ei. 
 
Muuta?
  1. Töitä. Paljon ja kiirettä, mutta silti ihanaa. 
  2.  Opin sen että Googledoksi ei sovi pitkien tekstien työstämiseen. En tiedä missä menee raja, sata-, kaksisataa-, mutta viisisataasivua on liikaa. Pelkästään dokumentin aukaisemisessa kestää tovi ja jossain vaiheessa se hidastuu niin paljon, että jokaisen napinpainalluksen jälkeen voi pitää pienen 9gag tauon. Tähän ei auta muuta kuin dokumentin sulkeminen ja uudelleen aukaisu. Sitten se rullaa taas hienosti seuraavaan jumitukseen asti. 
  3. Aloitin lomalla mekon neulomisen, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen että minun pitää luopua siitä pitsikuvioinnista mikä siinä on, sillä kun neulon sitä, en voi tehdä muuta, koska pitää seurata ohjetta. Yleensä kuuntelen kirjaa, podastejä tai katson jotain youtubesta tai sarjoja. Nyt pitäisi tehdä päätöksiä että puranko kokonaan, vai teenkö tämän kuvio-osuuden loppuun ja aloitan sitten suoran neuleen. Jos puran niin ehkä teen jotain palmikkojuttua, koska pelkää suora voi olla vähän tylsä.