maanantai 14. marraskuuta 2016

Nanoa ja statistiikkaa

Nanoa on jäljellä kaksi kokonaista viikkoa ja muutama päivä. Oma feikkinanoni tavoite oli viisitoista lukua, joista jäljellä on kahdeksan. 
Nyt tämä voi näyttää siltä, että nano sujuu hienosti, mutta oikeastaan en ole kirjoittanut niin paljon. Sen jälkeen kun heitin jumittavan tekstin pois ja muokkasin juonta, osa luvuista yhdistyi ja muutama poistui. Olen siis kirjoittanut ehkä 3 tai 4 lukua. Nano on kyllä sujunut ihan kivasti sen jumituksen jälkeen ja toivottavasti jatkuu samalla tavalla.

Kellotornissa on sanoja melkein 18000 tai 15000, riippuen katsooko sitä projektin statistiikasta vai tavoitteista. Tavoitteet taitavat olla oikeassa, mikä oli hiukan karua sillä ennen kun tajusin että luvut heittää melkein kolmella tonnilla katsoin sanamäärää statistiikasta. 
 
Scrivenerissä voi asettaa projektille tavoitteen, samoin kuin jokaiselle kirjoitussessiolle. Sessiotavoitteita en käytä, mutta projektitavoitteeksi asetin 50000. Tämä tavoite on siis vain tälle näkökulmahenkilölle ja lopullinen sanamäärä voi olla jotain ihan muuta. Eihän tuo viisikymmentätuhattakaan tarkoita mitään. Tämä osuus voi mennä yli tai jäädä alle, mutta tavoitteet on kivoja.