torstai 10. marraskuuta 2016

Sivuja ja ensimmäinen hylsy

Kirjoitin illalla kolme ja puoli sivua käsin ja se tuntui aivan ihanalta. Välillä havahduin siihen, että painoin kynää liian kovaa ja käteen alkoi sattua. Sitten hellitin otetta ja kipu väistyi.
Se miksi tämänpäiväinen kirjoittaminen oli niin ihanaa on se, että tämänpäiväiset sivut olivat ensimmäiset hyvät ja sujuvat sanat koko viikolla. Sunnuntain flown jälkeen kaikki on tökkinyt ja pahasti. Välillä jo siihen pisteeseen, että aloin menettämään toivoa tarinan suhteen. 

Tänään kuitenkin tajusin, että se mitä kirjoitin flowssa, eli se mitä olen koko viikon yrittänyt editoida ei vaan toimi. Lopulta heitin kaikki 1600 sanaa pois, muutin vähän juonikaaviota ja sanoja alkoi tulemaan.
Olen huomannut tämän aikaisemminkin, että aina kun jumitun. Aina kun tulee olo, että teksti ei etene, se johtuu siitä että kirjoitan vääriä juttuja. Pitäisi vaan tunnistaa tämä olotila aikaisemmin, mutta aina taistelen vastaan.

E sai eilen ensimmäisen hylsynsä. Tähän meni 1k ja 3 päivää. En muista monelleko kustantamolle laitoin E:n samaan aikaan kuin tälle ensimmäiselle (minulla on olemassa tästä exceli, mutta se on eri koneella), mutta kyseessä oli ne kaikista isoimmat, eli alle 10 siinä listalla oli. Tämän jälkeen olen laittanut sen vielä kolmelle. Nämä olivat kaikki sellaisia tapauksia, että tajuan viikon välein että "ai niin tuonnekin voisi lähettää". 

Eka hylsy ei  masentanut pikemminkin olin huojentunut, että joku oli vaivautunut tutustumaan tekstiin. Saa nähdä monennenko hylsyn kohdalla alan menettää toivoni. 

Jos/kun saan hylsyn kaikilta, niin sitten voisin harkita tekstin lähettämistä arviointipalveluun. Tuore näkökulma voisi auttaa tajuamaan sen, mikä tekstissä on vikana. Ehkä se on itse teksti, ehkä juoni, ehkä rakenne.
 
Pää on vähän kipeä, ehkä voisi harkita nukkumista.