sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Podcastejä

Kirjoitin yli vuosi sitten vastaavan postauksen ja olen puhunut podcasteista aikaisemminkin. Mutta tässä uusi päivitys. Tämä lista on siis se, mikä löytyy omalta podcast apilta. Näitä kuuntelen nyt.
 
Kaikki podcastit jotka mainitsen, toimivat samalla periaatteella eli puhutaan kirjallisuudesta ja/tai kirjoittamisesta ja sitten haastatellaan jotakuta. 

Vanhoja tuttuja jotka olen maininnut aikaisemminkin

The Narrative Breakdown: Todella monipuolinen ja hyvä kirjoittamiseen keskittyvä podcasti. Valitettavasti uusia jaksoja ei ole tullut muutamaan kuukauteen.

The Creative Penn: Yksi suosikeistani. Joana keskittyy sekä kirjoittamiseen, että oman firman pyörittämiseen. Hän julkaisee itse (sekä kaunoa että tietokirjoja), käy pitämässä puheita ja kutsuu tätä pakettia kirjailijayritykseksi (author business). Haastattelut voivat siis liittyä joko yrityksen pyörittämiseen kirjailijan näkökulmasta tai kirjoittamiseen. Kuuntelen aina alkulöpinät, missä Joana kertoo miten menee. Mutta haastatteluista vain ne jotka kiinnostaa. Tämä podcasti on viikottainen ja jos sitä tukee Patreoniss saa kerran kuussa Q&A jakson. Tunnustan, että nuo Q&A jaksot kiinnostaa, mutta en ole vielä tukija. Joanalta olen ostanut kaksi kirjaa, The Successfull Author Mindset äänikirjan sekä kindle version ensimmäisestä trilleristä. Ensimmäisestä pidin kovasti ja toista en ole vielä ehtinyt lukea. 
 
The Worried Writer: Löysin tämän Creative Pennin kautta ja olen pitänyt kovasti. Sama kaava kuin creative pennissä. Alkulöpinä + haastattelu. Tässä ei ole muuta huonoa kuin se, että tulee ulos vain kerran kuussa. Jos kokeilette kuuntelemista niin älkää aloittako uusimmasta jaksosta eli numerosta 22 sillä haastateltavan äänenlaatu oli vähän heikko. Yleensä on ollut aina parempi.

The Book Review: NY timesin kirja-arvostelupodcasti. Hyvä, mutta kuuntelen sitä vain kun ei ole mitään parempaa minkä takia ladattuna on vähän yli 50 jaksoa ja lisää tulee joka viikko.


Uudet tuttavuudet:

Sivumennen-kirjapodcast: Suomalainen kirjallisuuspodcasti! Näitä tällaisia voisi olla enemmän. Nämä naiset on hauskoja ja olen saanut monta hyvää lukuvinkkiä. Tässä podcastissa ei muistaakseni ole ollut kuin yksi haastattelu. Muuten se on vain näitten naisten jutustelua.
 
The Writer Files: Tämän löysin kesällä ja olen kuunnellut vanhoja jaksoja. Selkeä ja hyvä haastattelija. Mielenkiintoiset haastattelut. Ihan kaikkia jaksoja en ole vielä kuunnellut.


Vielä uudemmat tuttavuudet (eli löysin nämä viimeisen 2 viikon sisällä):

 Write With Impact with Glenn Leibowitz: Ihan mukiinmenevä podcasti. Paljon jaksoja. 
 
Beautiful Writers Podcast: Näistä naisista en ole vielä ihan varma. Niiden puhe rönsyilee vähän miten sattuu, äänenlaatu on mitä on ja koko ajan on sellainen olo että on tupsahtanut keskelle kaveripiiriä joiden sisäpiirivitsejä ei ihan tajua. 
 
So You Want to be a writer: Australialainen podcasti ja uusin tuttavuus (löysin tämän eilen ja olen kuunnellut jo 3 ja 1/2 jaksoa). Hyvät haastattelijat ja pitkiä jaksoja <3  

Sellaisia joita kokeilin kokeilin, mutta ei napannut

The Portfolio Life with Jeff Goins: Tässä on tosi mielenkiintoiset aiheet, mutta Jeff Goins saa minut vähän irvistämään. Tämä asetelma on liikaa sellainen, että suuri guru kertoo miten pitää tehdä. Saatan kokeilla tätä vielä joskus uudelleen, ihan vain sen takia, että nuo aiheet on kiinnostavia. 
 
Zero to Book: Tässä on myös Goins. Vähän samat fiilikset kuin ylläoleva.


Näiden kahden lisäksi kokeilin muitakin, mutta en elääkseni muista mitä.Nämä löydän yleensä sitä kautta, että joku toinen podcasti mainitsee ne, käyn kokeilemassa, mutta ei sit ihan napannut. 

Jos ette jaksa kaikkia testata niin kokeilkaa edes näitä: Createive Penn, Worried Writer, Sivumennen ja So You Want to be a Writer.  

Nyt menen kuuntelemaan So You Want to be a Writeria samalla kun hinkkaan vessaa puhtaaksi. Nautinnollisia kuunteluhetkiä :)