maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kesäkuussa luettuOdotin Nukkekaapilta hiukan enemmän koska työkaveri kehui tätä valtavasti, mutta jotenkin ei ihan uponnut. Hyvä lukukokemus siitä huolimatta ja mielenkiintoinen kurkistus Hollannin historiaan. Juoni oli ihan peruskauraa, mutta se mikä teki tästä kirjasta niin ihanan oli päähenkilö. 40-v
Ruth Galloway. Ruth asuu yksin kahden kissan kanssa (onko mitään ihanampaa?), ei miestä, ei lapsia. Harmi vain, että (pieni spoilaus), kun Ruth löytää itsensä kirjan lopussa raskaana se ottaa uutisen vastaan liian huojentuneena. Olisi ollut hauskempaa, jos hän olisi jatkanut (vapaaehtoisesti lapseton ja onnellinen linjalla). Toinen mikä ehkä hiukan ärsytti oli se, että Ruth painaa 80 kiloa ja tätä juttua jaksettiin vatvoa. olisi ollut parempi, jos hän olisi todennut sen faktana ja se siitä. Ei 80 nyt niin paljon ole. Mutta siis, juonellisesti ihan mielenkiintoinen ja pitää ehdottomasti varata näitä sitä mukaan kun käännetään.


Tässä se sitten on. Ensimmäinen Kingi josta todella pidin. Vetävä juoni ja ihana päähenkilö. Kyseessähän on trilogian ensimmäinen osa. Kai ne kaksi muuta pitää lukea jossain vaiheessa. Kyseessähän ei ole siis kauhua vaan ihan dekkari.