perjantai 21. heinäkuuta 2017

Nihkeää ja vähän palautetta

Pari viikkoa sitten olin viittä vaille valmis kirjoittamaan postauksen missä valitan siitä, kun teksti ei suju. Sitten koin pienen valaistuksen tiettyyn ongelmaan liittyen ja ongelma väistyi. Tämä viikko on ollut taas nihkeää enkä tiedä miksi. 
 
Olen tässä vuosien varrella oppinut yhden asian omasta prosessista ja se on, että kun teksti tökkii ja kirjoittaminen on vaikeaa, se johtuu yleensä siitä, että juonessa on ongelma. Valitettavasti en pysty tarkentamaan sitä tämän enempää. Tiedän vain sen, että joku ei nyt toimi. 
 
Toissa päivänä kirjoitin raakatekstiä, mutta vanhan editoiminen ei onnistunut lainkaan. Eilen heräsin taas liian aikaisten ja editoin loppuun ne kaksi lukua jotka tuotti edellisenä päivänä ongelmia. Ehkä nihkeyden syy oli tällä kertaa vain yleinen väsymys, sillä ei teksti mitenkään erityisen paljon muuttunut. 
 
Tämän viikon kirjoitustavoitteissa on jäljellä vain yhden kohtauksen raakateksti. Sitten voin pistää tämän osan tekstiä tauolle ja alkaa miettimään tarinan toista puoliskoa. Kellotornissa on kaksi pääkertojaa ja nyt on valmiina vain K:n osuudet. 

 Eilen sain palautetta E:stä joka sai miettimään, mutta myös uskomaan, että ehkä siitä vielä joskus tulee jotain. Palautteessa oli kolme muutosta, jotka ainakin haluan toteuttaa. Tekstillisesti nämä ei ole isoja, mutta lopputulos olisi hahmojen motiivien kannalta selkeämpiä. Nyt tietenkin toivon, että olisin saanut palautteen ennen kuin laitoin tekstin kustantamoille, mutta minkäs teet. 

En aio nyt heti ryhtyä toimeen vaan mietin vielä palautetta ja odotan kustantamojen vastausta. Jos sieltä tulee ei, niin sittenhän olen vapaa muokkaamaan jos kyllä niin sitten voin ehdotella näiden muutosten tekemistä.