sunnuntai 6. elokuuta 2017

[5/27] / [3/26] sekä hel-ya

Ennen loman alkua kirjoitin ylös tavoitteita

1. Saada nämä alkupään luvut valmiiksi.  
2. Lukea ne viisi Kellotorniin liittyvää kirjaa jotka odottavat hyllyssä (+ yksi pädillä)  
3. Kirjoittaa toisen kertojan osuuksien raakateksti.   
4. Kirjoittaa puuttuvat loppuluvut.  

Loma lähestyy loppuaan. Jäljellä on kaksi kokonaista päivää + worldcon. Lomatavoitteista vain yksi on saavutettu. Viidestä kellotornin kirjasta yksi on tällä hetkellä kesken ja puuttuviin lukuihin en aio koskea. 

Se mitä olen sen sijaan tehnyt on aloittanut K:n osuuksien editoinnin 5/27 sekä kirjoittanut F:n osuuksien raakatekstiä 3/26. 

Ihan olen tyytyväinen tähänkin. Nämä kaksi eri projektia eivät syö toisiaan vaan käyttävät eri osia aivoista. 


Itin lukeminen on edennyt hiukan hitaasti, sillä päätin panostaa Kellotorni kirjaan.Tämäkin kirja on roikkunut melkein vuoden hyllyssä eli olisi jo aika lukea ja palauttaa. Onneksi kirja on sellainen, ettei se hirveästi kiinnosta muita minkä takia olen voinut uusia sitä uusimisien päälle.

Vaikka olenkin lukenut Ittiä vasta noin 250 sivua se on ollut yksi niistä harvoista kirjoista jotka on tullut uniin. Toissa yönä näin unta missä (kuten elokuvissa), oli kaksi eri kohtausta. Yhdessä olin nainen ja toisessa mies. Ympäristö ja sitä edeltäneet tapahtumat olivat erilaiset, mutta näiden kohtausten asetelma oli sama: Pennywise oli lukitun oven takana ja yritti tulla sisälle.  

Eilen näin unta jossa vuoteeni oli kuin hiekkalaatikko: puiset reunat, hiekkaa piripintaan ja patja päällä. Tehtiin kaivauksia vuoteessa (en muista miksi) ja hiekan seasta löytyi ruumiinosia, esimerkiksi kaksi eri päätä. Toinen niistä oli tosi lähellä sitä kohtaa jossa pidin tyynyä ja se oli hiukan kammottavaa. Ittiä on jäljellä vielä vähän yli 1100 sivua eikä tämä ole vielä ole ollut mielestäni kovin kammottava. Eli näissä tunnelmissa eteenpäin.

Eilen osallistuin myös hel-ya tapahtumaan. Olin jalan liikkeellä koska minulla ei ole loman aikana matkalippua käytössä. Meiltä tapahtumapaikalle on tunnin matka, mutta käytin menomatkaan melkein puolitoista tuntia (onneksi lähdin ajoissa liikkeelle) koska tein pienen ylimääräisen mutkan kalasataman puolella. Tästä varoiteltiin tapahtuman facebooksivuilla, mutta luin ohjeet vasta tapahtuman jälkeen :)

Mielenkiintoisia vieraita ja hyviä keskusteluja. En ollut paikalla koko päivää vaan taukoon asti. Mukaan tarttui Nidekirjakaupan ständiltä tällainen päiväkirja. Olihan se vähän hintava, mutta ihastuin ajatukseen. Tilaa yhdelle päivälle on vain viitisen riviä eli kovin pitkästi päivästä ei voi kertoa.