maanantai 16. lokakuuta 2017

Kirjoittajan(?) viikko

Ihastuin Lukuhoukan postaukseen ja päätin törkeästi varastaa idean. 

Maanantai
Herään sen jälkeen kun mies menee töihin 7:30, mutta ennen kuin oma herätys pärähtää soimaan 8:00. Tämän tarkempaa ajanmäärettä en voi antaa koska minulla ei ole minkäänlaisia muistikuvia koko tapahtumasta. Tiedän vain, että laitoin oman herätyksen pois päältä ennen kuin se soi ja nousin ylös.
8:00 - 10:00 Aamupalaa ja kahvia samalla kun pyörin netissä ja luen iltapäivälehtien lööpit. Editoin kahta vanhaa lukua, petaan ja vaihdan vaatteen.
10:00 Syön pari omenaa ja luen kesken olleen kirjan loppuun.
11:00 Pysäkille ja töihin.
21:00 Kotona jälleen. Halailen kissaa jolla on ollut ikävä, syön, jumitun nettiin ja yhtäkkiä huomaan, että kello on jo melkein yksitoista. Yleensä suuntaan unille jo klo 22 maissa. En saa unta. Nousen hetkeksi kirjoittamaan käsin. Puoli sivua ja sitten takaisin vuoteeseen.

Tiistai
6:00 Herätys. Nukuin vähän huonosti. Toivon, että voisin jäädä vuoteeseen.
6:15 Aamiainen, kahvia ja muita aamujuttuja.
7:05 Töitä kohti
16:40 kotona! Syödään miehen kanssa. Juon kupin kahvia, neulon villatakkia ja kuuntelen pari podcastia. Näin tänään myös ensimmäisen joulukalenterin. Olin toivonut, että joulukrääsä räjähtää silmille vasta marraskuussa.
18:00 Kotitöitä. Siivoilen keittiössä ja vessassa. Kerään kaikki roskat. Pitäisi viedä ne, mutta ulkona sataa.
18:45 Yritän olla hyvä ihminen ja editoida, mutta kaikki tökkii. Sanat enimmäkseen. Hyvä hetki viedä ne roskat ja käydä suihkussa.
19:30 Mies keittää meille teetä ja mennään sohvalle lukemaan. Miehellä on kesken joku Pratchetin kirjoista, minä aloittelen uutta. Heikki Aittokosken Kuoleman tanssia.
20:20 Otan iltalääkkeen (uniongelmia varten), hammaslankaa ja jotenkin päädyn kirjoitusvihon äärelle. Pakotan itseni kirjoittamaan "ihan pikkuisen". Tähtään keskeneräisen luvun loppuun saamiseksi. "Pikkasen" vähän venähtää ja kirjoitan tunti kymmenen minuuttia ja kolme arkkia. Saan valmiiksi keskeneräisen luvun, saan vähän uutta sellaiseen lukuun jonka tajusin vasta äsken tarvitsevani, sekä vähän alkua siihen lukuun jonka kirjoitan seuraavaksi.
21:39 Väsyttää vaikka otin iltalääkkeen pikkasen liian myöhään. Vaihdan kissan vedet, pesen hampaat, teen huomisen eväät valmiiksi ja suuntaan vuoteeseen. En ota Aittokoskea mukaani vuoteeseen vaan Paris Review -lehden. Mies tilasi minulle yhden numeron, jotta voin testailla sitä ja päättää haluanko joululahjaksi vuoden tilauksen. Kyllä haluan.
22:45 väsyttää, mutten oikein saa unta. Nousen ylös. Kirjoitan muutaman rivin. Luen jutun maatalouslomittajista JYTY-lehdestä. Takaisin vuoteeseen.

Keskiviikko
6:00 Herätys tunkeutuu uneen, enkä heti tajua mikä ääni on. Väsyttää.
6:05 Kahvia ja aamujuttuja.
7:05 Pysäkillä. Korkaan Hidden Figures : varjoon jääneet -kirjan. Aittokoski on niin paksu ja iso etten jaksa raahata sitä ympäriinsä. Hidden Figures on pokkari ja vie huomattavasti vähemmän tilaa laukusta.
18:10 Kotona! piti käydä hoitamassa asioita. Valitettavasti yksi näistä asioista oli Stockmannilla ja olin täysin unohtanut, että oli hullut päivät D:
18:30 syön, hoidan kissaa ja sitten sohvalle Aittokosken kanssa.
19:30 Iltatee! Istutaan kaikki kolme sohvalla ja luetaan (tai mies ja minä luetaan, kissa nukkuu).
21:30 Nälkä. Syön banaania, vaihdan kissan vedet, pesen hampaat ja takaisin sohvalle.
22:49 - äh. Miten kello voi olla näin paljon? Olen vain lukenut. Onneksi huomenna on iltavuoro. Ei tarvitse herätä niin aikaisten.
23:18 Nousen ylös ja kirjoitan hetken. Muutama rivi ja sitten takaisin nukkumaan.

Torstai
8:00 Herätys. Hämäriä mielikuvia siitä, kun mies lähtee töihin.
8:10 Tyhjennän tiskikoneen samalla kun odotan kahvin valumista.
8:20 Kahvia <3
9:15 Petaan, käyn suihkussa ja editoin yhden kohtauksen.
9:50 imuroin. Vihaan imurointia, mutta kissallisessa talossa se on vähän niinkuin pakko kahdesti viikossa.
10:00 Aamun toinen kuppi kahvia ja välipala. Pakotan itseni taas koneen äärelle.
10:40 Sain editoitua kohtauksen!
11:10 Kaikki on valmista siihen, että voisin häipyä ovesta ja mennä pysäkille. Kymmenen minuuttia ennen kuin kuitenkaan tarvitsee lähteä, joten istuudun takaisin koneelle ja alan ihan huvikseni viilaamaan äsken editoimani kohtauksen aloitusta.
11:18 Hitto. Nyt alkaa olemaan kiire.
11:30 pysäkillä.
20:26 Pääsin lähtemään pikkaisen aikaisemmin ja olen puoli tuntia aikaisemmin kotona kuin tavallisesti iltavuoron jälkeen. Syön, teen huomisen eväät, juon teetä. en jaksa tehdä mitään järkevää esim lukea.
22:00 Nukkumaan

Perjantai
03:30 Miksi olen hereillä?
05:00 Nousen ylös. Keitän teetä ja kirjoitan. Raakatekstiä vihkoon ja saan valmiiksi keskeneräisen luvun.
05:45 Siivosin vähän vessaa. Laitan kahvin valumaan.
06:10 kahvia ja jogurttia.
07:05 Pysäkillä.
17:00 Kotona. Piti mennä treeneihin, mutten jaksanut. Sen sijaan kävin ostamassa kosteusvoidetta Body Shopista.
17:30 Söin subia. Mies haki. Joku päivä opin, että 30 cm leipä on liian paljon. Nälkäisenä 15 tuntuu vain niin vähäiseltä.
Muistaakseni pelasin melkein yhteentoista asti. Unodhin päivittää tiedostoa ja kirjoitan tätä nyt sunnuntaina. Lauantai on onneksi vähän lähempänä joten luultavasti onnistun kirjoittamaan mitä tein.

Lauantai
06:00 Herätys. Ei kyl yhtään huvita nousta ja mennä töihin. Lauantai on siinä mielessä vähän armollisempi työpäivä, ettei töissä tarvitse olla heti kasilta.
06:30 Kahvia ja aamupalaa
07:00 Pyörin netissä. Ihmeellisesti saan kulutettua täällä aikaa.
07:30 Ryhdistäydyn. Mieskin herää. Pesen hampaat, meikkaan ja vaatteet päälle.
07:50 Lähden vähän aikaisemmin, että ehdin viedä roskat. Menen pysäkille kaupan kautta ja ostan eväät.
17:00 Kotona! Mies oli käynyt kaupassa, laittanut tiskikoneen päälle ja pessyt pyykkä <3
17:30 Syön ja sitten koneelle. Pelaan aika lailla loppuillan. Kuvasin yhden Let's Play -videon.

Sunnutai
04:30 Kissalla oli hirveästi asiaa ja olen nyt hereillä -_- Ruokin (rakkaan) kissan (jolle en ole lainkaan katkera), keitän teetä ja sitten koneelle. Jatkan peliä siitä mihin se eilen jäi.
06:00 Aamupalaa
07:30 Mies herää, mulla peli kesken.
09:30 Petaan, vaihdan vaatteet ja alan pikkuhiljaa miettimään lounasta.
10:00 Pilkon sipulin, perunaa ja hieron voita broilerin pintaan. Sitten kaikki uuniin ja jatkan pelaamista. Laitan yhden videon prosessoitumaan taustalle.
11:00 Teoriassa kana on valmis, mutta käytännössä pistän sen vielä hetkeksi takaisin uuniin.
11:15 Otan ruuan pois uunista. Syödään.
12:15 Siivoilen keittiössä. Loppu kanasta on vielä liian kuumaa perattavaksi. Mies laittaa kahvin valumaan ja minä palaan pelikoneen äärelle. Huomaa kyllä, että kiintiö alkaa olemaan täynnä. Homma ei enää kiinnosta niin paljon.
13:30 Nyt riitti pelaaminen. Ensi viikonloppuna sitten taas. Siivoilen ja perkkaan kanan. Saan lihaa kolmeen ateriaan ja liemen käytän huomisen soppaan. Kerään roskat.
15:10 Viedään miehen kanssa roskat ja mennään kävelylle. Ihanaa kun ei sada!
16:00 Oli kiva lenkki. Käveltiin ja juteltiin.
16:30 Syödään. Sitten laitoin kahvin valumaan ja istuuduin tähän koneen äärelle. Yritän muistella mitä tapahtui Perjantaina sen jälkeen kun menin töihin :P
17:44 Pakotin itseni editoimaan työn alla olevan luvun loppuun. Väsyttää.
17:48 Mies meinaa imuroida. Minä mietin onko liian myöhäistä ottaa päikkärit.
18:47 Päädyttiin sitten imuroinnin jälkeen kaikki (kissa myös) päikkäreille (tai miten yöpäikkäreitä nyt kutsutaankaan yökkärit?) Herättiin just. Menen suihkuun siinä toivossa, että herään.
19:05 Annan kissalle iltakalan (ainoa tapa syöttää sille lääkkeet) ja laitan teeveden kiehumaan. Ostin perjantaina kolme granaattiomenaa enkä ole vielä keksinyt mikä on järkevin tapa käsitellä niitä. Keittiö näyttää aina siltä, kuin joku olisi teurastettu. Söin tänään viimeisen. Ehkä en nyt ihan heti osta uutta satsia.
19:15 iltatee. Istutaan sohvalla ja luetaan.
20:23 Otan iltalääkkeen ja laitan teeveden uudelleen kiehumaan. Pyykkikone huutaa, että pesu on valmis. Kerään kuivat pyykit ja mies ripustaa märät. Tee on valmis. Mennään takaisin sohvalle lukemaan.
21:30 Mies lopettaa lukemisen. Pestään hampaat. Vaihdan kissan vedet. mies suunnistaa työhuonetta kohti koska osallistuu peliaiheiseen livestreamiin. Minä istuudun kirjoitusvihon äärelle. Kirjoitan sivun.
22:28 Pyörin netissä. Väsyttää vähäsen. Ehkä luen vielä hetken ja voisin sitten harkita nukkumista. Huomenna vapaapäivä! suunitelmissa on käydä lenkillä, siivota ja kirjoittaa.
23:00 Luin hetken Aittokoskea. Sitten vuoteeseen Paris Reviewin kanssa. Nukkumaan. 

Lopputulos:
En voi antaa sanamääriä koska editoin ja kirjoitan vihkoon. Sain editoitua yhden luvun. Raakatekstiä kirjoitin 7.5 A4-sivua. Vertasin teksiä juonisuunnitelmaan. Sain kirjoiettua kahden luvun tekstin ja aloitin kolmannen. 

Onhan noissa päivissä paljon sellaista, kuten pelaaminen, mitä vosi loogisesti ajatella, että tämänkin ajan olisi voinut kirjoittaa. Toisaalta, tarvitsin kaikki ne pelitunnit pään nollaamiseen. Ensimmäinen päivä työviikon jälkeen menee minulla aina nollaantumiseen. Tällä viikolla se oli sunnuntai koska olin lauantain töissä. Jos olisin pelaamisen sijaan istunut läppäri sylissä, tuskin olisin saanut mitään aikaiseksi koska olin niin uupunut.

Hyvä, että juuri edellinen viikko valikoitui tähän projektiin sillä tämä viikko on sitten vähän kevyempi. Tänään on vapaapäivä ja keskiviikkona etä. Ensi viikolla taas on kirjamessut ja olen ottanut töistä yhden vapaan niitä varten. Seuraava "normaali" viikko on vasta kahden viikon päästä.