keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Editointia ja vähän joulutunnelmaa

Hirveän laiskasti olen nyt jotenkin kirjoitellut tänne blogiin. Enimmäkseen ihan siitä syystä, ettei tunnu olevan oikein sanottavaa. 
 
Aloittelin alkukuusta Kellotornin tulostetun version läpikäymistä. Prosessi oli hidasta koska työstin tekstiä luku kerrallaan. Luin ja korjasin yhden luvun, siirsin korjaukset koneelle ja editoin luvun vielä kertaalleen ennen kuin siirryin seuraavaan. Viisi lukua jaksoin käydä läpi tällä tekniikalla ja sitten meni hermot siihen kun tuntui, että aivan liian moni asia on kesken. Joten kävin sitten koko nivaskan viikonloppuna läpi ja nyt siirtelen korjauksia koneelle. Editointia teen jälkijunassa ja pikkuhiljaa. Sitä voi tehdä sitten senkin rinnalla kun siirrän L:n osuudet koneelle. 
 
Tänään oli yllättävän hektinen työpäivä, sitten treenit ja vähän kotihommia. Luin loppuun metropoliitta Pantaleimonin Murha näyttämöllä ja nyt mietin, mitä lukisin seuraavaksi. Olen ihastunut täysin Pantaleimonin kirjoihin. Niissä on sitä sama leppoisa tunnelma kuin Autereen kirjoissa. 
 
Arki rullaa ja jouluvalmistelut nakertaa vapaa-aikaa. Joulua ajatellen olen paistanut kauhean vaaleaksi jääneen piparkakkutalon (jonka mies on kylläkin jo syönyt) ja tehnyt hyviä, mutta liian lötköjä joulutoffeita. Yritin olla tehokas ja tehdä mahdollisimman paljon asioita etukäteen valmiiksi minkä takia keittelin toffeitakin hyvissä ajoin. Sitten kun toffee maanantaina kiehuili kattilassa luin reseptin loppuun ja siinä sanottiin, että toffeet säilyy vain viikon! Joten syötin tämän satsin miehen työkavereille ja huomenna on suuri fudgenkeittopäivä numero kaksi.