maanantai 22. huhtikuuta 2019

8.5 lukua

8.5 lukua ei todellakaan ollut se tavoite, mihin tähtäsin pääsiäisenä, mutta en siis todellakaan valita. Jotenkin sitä tuli vain solahdettua kivaan editointirutiiniin näiden vapaiden aikana. 

Perjantaina: heräsin 6:50 paikkeilla, söin aamiaisen ja luin uutiset ja blogit ja sitten editoin. Yhdeltätoista, kun piti lähteä liikkeelle olin saanut editoitua kesken olleen luvun sekä sitä seuraavan.  

Lauantai: meni samalla kaavalla. Heräsin vähän aikaisemmin kuin perjantaina ja kun me lähdettiin miehen kanssa yhdentoistamaissa keskustaan asioille ja lounaalle, niin olin jo editoinut päivän kaksi lukua.  

Sunnuntaina: heräsin aika lailla samoihin aikoihin kuin lauantaina, mutta ehdin editoida vain yhden luvun, ennen kuin piti alkaa tekemään asioita koska meille oli tulossa vieraita. Toisen luvun editoin illemmalla vaikka ei huvittanut. Se mikä motivoi editoimaan oli tieto, että jos vain saisin editoitua vielä tämän yhden luvun niin voisin ehkä saadakin tehtyä loput kolme tänään.  

Maanantai: nukuin pitkään eli 8:30. Aamu alkoi kuten muutkin päivät. Jossain vaiheessa kävin heittämässä kanat uuniin ja jatkoin editoimista. Lounaan jälkeen jatkoin taas ja joskus kolmelta olin valmis. Sitten oli aika tyhjä tankki. Kaikki muut päivät oli tuntunut todella pitkiltä (koko loma oli tuntunut todella pitkältä), mutta tänään päivä tuntui lyhyeltä koska en oikeasti tehnyt muuta kuin heräsin, editoin ja tein lounasta.  

Muuten tämä editointiprojekti sujui aika kivuttomasti, paitsi sunnuntain toinen luku. Kaikki siinä oli jostain syystä vaikeaa, ei vain alku josta valitin edellisessä postauksessa, mutta siis ihan jokainen sana ja lause. Enkä edes osaa sanoa, mikä siinä tökki. 

Sunnuntaina kirjoitin myös vähän uutta tekstiä eräälle hahmolle, joka tarvitsee tarinassa lisää tilaa. Hahmotin jopa senkin, mihin kohtaan hänen lukunsa tulevat sijoittumaan.


Kellotorni lukuina:

K:n osuus on tällä hetkellä 29 481 sanaa.

L:n osuus on tällä hetkellä 29 109 sanaa.
 

L:n osuuksissa on 7 lukua jotka pitää vielä kirjoittaa kokonaan (tai niistä on olemassa vain hyvin vähän raakatekstiä). Näiden lukujen määrä kasvoi kahdella, kun se yksi hahmo alkoi ottamaan lisää tilaa.  

Loppu: Sitä ei nyt vielä ole. Minulla on ajatus, miten se tulee tapahtumaan, mutta sitä on pikkasen vaikea hahmottaa vielä, koska nämä kaksi osuutta on vielä erillään. Tätä mietin sitten joskus, kun olen yhdistänyt kaiken yhdeksi tarinaksi.

Nyt kun L:n osuuksissa ei ole enää editoitavaa (tai ei enää tällä kierroksella), voisin keskittyä seuraavaksi K:n osuuden minäkertojan muuttamiseen kolmanteen persoonaan. Enimmäkseen ajattelin tehdä tätä sen 15-20 minuutin aamun editointisession aikana.
Noita puuttuvia lukuja voisin kirjoitella sitten vähän siinä sivussa. Iltaisin tai niinä muina hetkinä, kun muutenkin kirjoittelen käsin.  

Loppujen lopuksi, ihan kiva pääsiäinen. Ainoa mitä en nyt oikein ehtinyt tehdä oli pelata. Mutta peliaika on minulle aivan sama hetki, kuin kirjoitusaika. Eli aamupalan jälkeen. En kadu yhtään, että priorisoin kirjoittamisen pelaamisen edellä, mutta nyt on sellainen olo, että olishan sitäkin ollut kiva tehdä.


Seuraavaksi? No teen varmuuskopion tietenkin. Ihan kaiken varalta.