sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Lista


Tänä viikonloppuna en käynyt treeneissä, en asioilla tai kavereiden kanssa syömässä. Sen sijaan olen istunut sisällä, lukenut (liikaa?) ja editoinut. Tänäänkin heräsin jo ennen kahta. Keitin teetä, luin tunnin ja sitten editoin aamukuuteen.

Kiitos tämän syystaudin, olen nyt saanut ensimmäisen editointikierroksen tehtyä. Olen käynyt läpi 345 sivua ja kaikki kommentit ja nyt minulla on 57 kohdan lista asioista, jotka pitää vielä muokata. 


Osa listan kohdista on tavallaan helppoja, kuten jonkun hahmon esittely, mutta toisaalta hahmojen luonteva esittely on minusta melkein kaikista vaikeinta. Mutta sitten on myös vielä hahmojen motiiveihin liittyviä kommentteja. Miksi tekevät jotain tai jättävät tekemättä tai jonkun epäselvän asian kirkastamista.

Tämä lista on puolet pienempi kuin kesällä (115 kohtaa). Muutamaa asiaa pitää miettiä vähän syvemmin ja poistettujen kohtausten vastapainoksi pitäisi kirjoittaa pari uutta, mutta yksikään kommentti ei ole tuntunut kohtuuttoman vaikealta. Kesänkin vaikeat kohdat selvisivät lopulta yleensä sen jälkeen, kun oli tehnyt jotain helpompaa pois. Siinä on jotain tosi motivoivaa, kun voi ruksia tehtäviä yli ja nähdä edistyminen sitä kautta. Siksi olisi niin ihanaa, jos wordissä voisi jotenkin seurata avointen/suljettujen kommenttien määrää.  

Viikon päästä kirjamessut tai oikeastaan viikon päästä ne ovat jo ohi. Katselin juuri Kirjailijan elämää-blogin postausta messuista ja torstain ohjelma näyttää tosi mielenkiintoiselta. Harmi vaan, etten ole siellä torstaina.