sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kirjamessuilua ja nanoa

Kirjamessut on tältä vuodelta ohi. En ostanut yhtään kirjaa, mutta suklaata, ruischipsejä ja toffeeta senkin edestä. Torstaina pitelin kädessäni Knausgårdin Taisteluni -kirjan ensimmäistä osaa, se maksoi vain viisi euroa mutta minä emmin enkä ostanut. Tässä parin päivän aikana kypsyin ajatukseen, että voisin sen kuitenkin ostaa, mutta tänään sitä ensimmäistä osaa ei ollut enää myynnissä. Tai oli eri kaupan osastolla (ryöstö)hintaan 7€. En sitten ostanut, koska olin pidellyt sitä kädessäni halvemmalla. 
 
Minä, joka en yleensä voita mitään mistään, onnistuin voittamaan kirjailijan elämää -blogin lippu-arvonnan. Törmäsin Amiin ennen sovittuja treffejä, sain liput, hengailtiin yhden haastattelun ja yhden panellin verran ja sitten erkaannuimme. 
 
Tänään sunnuntaina näin myös Rooibosta. Olisin halunnut tervehtiä, mutta se nainen kävelee niin nopeasti etten kehannut juosta perään. Ehkä hyvä näin, koska tuskin olisin keksinyt edes mitään järkevää sanomista ja lopputulos olisi voinut olla epämukavaa ja vaivautunutta kummallekin.

Oli hauskaa törmätä tuttuihin ja työkavereihin (oli myös hauskaa nähdä kirjailijoita vaikken puhunut yhdellekään), mutta messuissa on parasta se yksin pyöriminen. Saa mennä ja tulla miten lystää. Eikä tarvitse stressata että kavereilla on tylsää.

Viime viikolla loin kellotornista juonisuunnitelman. Kivan excelin mihin listasin luvut ja mitä niissä tapahtuu. Näkökulmahenkilöitä on kaksi, mutta keskityn nyt vain tähän yhteen. Tiedän suurin piirtein missä kohdin se näkökulmahenkilö vaihtuu ja mitä tietoja sen pitää välittää päähenkilölle jotta tämä voi jatkaa mysteerin selvittämistä, mutta tämän toisen henkilön elämä on vielä aika usvan peitossa. Tässä vaiheessa se ei haittaa yhtään.

Tänään mietin nanoa, kun suuntasin aamulla messuhallia kohti. Kokonanoa en aio vetää, mutta jotain kuitenkin. Aluksi ajattelin sanamääriä koska siihenhän se perustuu, mutta sitten päätin että on ehkä järkevämpää miettiä lukuja. Kuudentoista luvun päästä tarinaan tulee selkeä muutos. Minulla on nyt yksi näistä luvuista kesken ja nanotavoitteeksi ajattelin jättää loput 15. Toivottavasti onnistuu. Yleensä olen epäonnistunut jopa näissä omissa pienimmissä tavoitteissa ^_^