perjantai 4. tammikuuta 2019

Editointia

Sen jälkeen, kun puolitoista viikkoa sitten sanoin meneväni tauolle olen kirjoittanut ja editoinut ja varsinkin syventänyt tekstiä ihan järjettömästi. Joinakin päivinä jopa töiden jälkeen mikä yleensä on ihan mahdottomuus. Ja suurin osa tästä kirjoittamisesta on ollut K:n osuuteen jonka kanssa olin jumissa ja jota en puolitoista viikkoa sitten jaksanut edes katsella.

Tämän lisäksi olen käynyt läpi L:n osuutta. Luin tulostetun pinkan läpi, keräsin kohtaulistan ja lisäsin korjausehdotuksia postit-lapuille. Sitten siirsin kohtauksen Scriveneriin.
Tein projektiin uuden kansion ja loin jokaiselle kohtaukselle oman indeksikortin (eli tekstitiedoston). 
Tämän jälkeen järjestelin kohtaukset uudelleen ja tulostin näistä sellaisen version, missä näkyy indeksikortin otsikko ja sen alla synopsis. Näin sain tämän uuden kohtausjärjestyksen paperille. Käytin tässä kohtausten järjestämisessä myös eri värejä, koska L:n osuudessa on kolme eri juonihaaraa. Tämä helpotti huomattavasti juonihaarojen hahmottamista.

Seuraavaksi ajattelin pikkuisen erkaantua Herronin ohjeista ja yhdistää pari seuraavaa kierrosta yhdeksi. Tarkoitus olisi tehdä korjauksia ja kirjoittaa kohtaukset sujuvammiksi saman kierroksen aikana.

Tämän kierroksen jälkeen tulisi sitten se kierros, kun uudelleen kirjoitan jokaisen lauseen niin monta kertaa, että se alkaa toimimaan.

Tuo kohtauslistan luominen oli oikeasti niin hyödyllistä, että ajattelin tehdä saman K:n osuuksille sitten, kun L:n osuus on editoitu. Joo se oli työlästä, mutta älyttömän tehokas työkalu juonen hahmottamisen kannalta.