sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Viikonloppu

Aloitin eilen Saara Turusen Sivuhenkilön ja tänään sain luettua sen loppuun. Jos kirjaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla se olisi ihana. En ole lukenut Turusen ensimmäistä kirjaa, koska aiheena se ei oikein innostanut, mutta nyt sen ottaminen käteen ei tunnu enää yhtä mahdottomalta ajatukselta. Sivuhenkilö oli niitä kirjoja joita lukee tajuamatta, että lukee. Sitä vain on jotenkin keskellä sitä kaikkea ja aina, kun välillä nousee pinnalle vetämään henkeä, yllättyy siitä, montako sivua on mennyt.

Pakko tunnustaa, mutta olen repsahtanut. Kuuntelin viime viikolla sivumennen podcastin uusimman jakson ja tein varauksen Peter-Peter -kirjaan sekä Aila Meriluodon päiväkirjaan joka oli podcastissa esillä. Tämän lisäksi olen lainannut kirjastosta pari kirjaa Kellotornia varten (mutta näistä en pode huonoa omatuntoa) sekä poistanut lukituksen osasta kirjaston varauksista. Varaukset eivät ole onneksi tippumassa heti syliin, sillä ensimmäinen jonka voisin saada on kirja jossa olen varasijalla 2, mutta kirjoja on järjestelmässä 1 eli senkin saapumiseen menee ainakin se pari kuukautta. 

Muuten viikonloppu on mennyt ihan leppoisasti. Kävin luistelemassa (en eilen, mutta tänään). Jäällä oli välillä muutama muukin, mutta enimmäkseen sain mennä itsekseni ja se oli hauskaa. Ei tarvinnut väistää ketään ja sai mennä niin lujaa kun uskalsi. Tulin kotiin noin tunnin päästä siinä vaiheessa, kun takapuoli oli jäässä (en tiedä miten se on edes mahdollista). Eilen illalla kissa päätti käyttää olohuoneen lattiaa vessapaperina, joten tänään olen myöskin luutunut lattiat, tehnyt ruokaa, pessyt kolme koneellista pyykkiä ja siivoillut. Olen myös editoinut ja siirtänyt korjauksia paperilta koneelle. Luultavasti saan tämän osuuden ensi viikolla valmiiksi ja sitten voin ajatella taas L:ää. 

Nyt olen siinä oudossa välitilassa, kun en tiedä minkä kirjan ottaisin seuraavaksi luettavaksi. Aila Meriluodon päiväkirjan lisäksi hyllyssä on yksi toinen repsahduskirja, mutta kummassakaan näistä ei ole varausjonoa, joten niiden lukemiselle ei ole nyt niin kova kiire. Eli voisin ihan hyvin ottaa hyllystä myös jotain sellaista, mikä on on seissyt siellä jo pitkään.