sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lumikki trilogia

No nyt on luettu Lumikki trilogia ja voin ymmärtää miksi se on saanut niin paljon positiivista huomiota. Ensimmäinen kirja ei vetänyt ehkä niin täysillä mukaansa, vaikka pidin jo siinä Lumikista sankarittarena. Toista kirjaa en sitten millään meinannut laskea käsistä kun se kerran lähti vauhtiin, ja nämä kirjat lähtevät käyntiin nopeasti. Kolmas kirja tuli luettua myös melkein päivässä. Parikyt sivua perjantaina ja loput eilen. Ainoa kritiikki mitä keksin on se, että ensimmäinen kirja spoilataan täysin toisen kirjan alussa vaikka juonellisesti ensimmäisen kirjan tapahtumilla ei ollut paljon tekemistä toisen kirjan kanssa. Muutama asiaa syvennetään, mutta ihan hyvin olisi voinut jättää tiivistelmä väliin ja vain viitata kevyesti edellisen kirjan tapahtumaan.

Spoilaamiset ärsyttää minua sen takia, että mietin sitä raukkaparkaa joka vaikkapa nappaa nopeasti lentokenttäkirjakaupassa kirjan mukaansa ja huomaa vasta koneessa että kyseessä on trilogian toinen osa. Nyt jos se lukee tämän kirjan ja pitää siitä, niin ensimmäistä on turha enää lukea koska kaikki jännittävät kohdat kerrotaan toisen kirjan tiivistelmässä. Toista kirjaa sen sijaan ei spoilata yhtä täydellisesti kolmannessa osassa, vaikka juonellisesti nämä kaksi ovat tiiviimmin yhteydessä kuin ensimmäinen ja toinen.

Se mistä pidin erityisesti Lumikista oli se, että hän ei ollut ihan perus hetero. Mutta... tätä ei vatvottu sivu kaupalla, ja koko juoni ei pyörinyt tämän asian ympärillä vaan, se oli vain yksi Lumikin ominaisuuksista, ja siihen suhtauduttiin samalla arkisella otteella kuin jos Lumikki olisi ollut hetero. No big deal, moving on.