tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tympeetä teetä

Tänään kävin lenkillä, leivoin sämpylöitä (jotka yllättävää kyllä oli ihan hyviä) ja kävin Rikhardinkadun kirjastossa. Olisin mielelläni myös jäänyt sinne, mutta reissussa kävi samalla tavalla kuin Kallion kirjaston kanssa, eli kävin, ihastelin taloa, en löytänyt ainuttakaan vapaata paikkaa missä kirjoittaa ja menin muualle. Rikhardinkadun kirjastossa olisi ollut tilaa lukea, yksikin huone oli täynnä ihania nojatuoleja, mutta tarvitsin pöytätilaa ja sitä ei ollut. Jospa sitten kesällä, kun kaikki muut lymyää puistoissa aurinkoa ottamassa minä voin hiipiä kirjaston ja jopa mahtua sinne.

Kirjaston sijaan kirjoitin Sanomatalon kahvilassa, joka on yllättävän siedettävä paikka. Se ei näytä maailman houkuttelevammalta paikalta, koska on niin avarassa tilassa, mutta juuri sen takia siellä onkin hyvä kirjoittaa. Pöytätilaa on niin paljon, että vapaan paikan löytäminen on helppoa. Pahimpaan lounasruuhkaan sinne ei kannata mennä koska melu on aika kova mutta kun syöjät lähtee, siellä on ihan hiljaista. Henkilökuntakin on mukavaa. Tarjoilusta en nyt jaksa hihkua, en ainakaan tee-puolesta. Tänään tilasin haudutettua teetä, sain eteeni kupin missä metallisihti ja ohjeen et – kuuma (oikeasti haalea) vesi on sitten sun takana. Jotenkin olin kuvitellut että saisin sellaisen kivan pienen teekannun mistä sitten kaatelen itselleni teetä.

Sitten kun myöhemmin kävelin musiikkitalon ohi, tajusin että sielläkin on kahvila mitä en ole testannut. Siellä oli jonkin verran ihmisiä, ja paikka näytti, ainakin ulkoa päin, aika isolta. Tyhjiä paikkoja oli reilusti. Ensi kerralla sinne, kunhan ensin valmistaudun henkisesti siihen että se onneton tee minkä tilaan, voi maksaa viisikin euroa. Nää kulttuurimestat on vähän tällaisia, kalliita.

Tympeästä teestä huolimatta, jonka muutenkin ostan vain sen takia että on oikeus istua kahvilassa, kirjoitussessio oli ihan antoisa. Sain viidennen luvun raakaversion kirjoitettua, sekä vähän lisäpohdintoja muista. Korjailin ja printtasin nyt illalla neljännen luvun, jota ajattelin käydä läpi luultavasti torstaina. En halua heti huomenna tarttua neloslukuun, joten voisin sen sijaan siirtää vaikka viidennen raakatekstin Scriveneriin. 

Huomenna töitä, mikä tarkoittaa etten ole lainkaan yhtä tehokas kuin tänään.