sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Että tällainen sunnuntai

On todella turhauttavaa kun tietää että tekstissä on jotain heikkoa tai vinossa, muttei osaa paikantaa mikä siinä mättää. E:ssä on nyt puolitoista lukua joista en oikein saa otetta. Niissä on jotain mikä ei toimi, mutten tiedä mitä. Jos luvut olisivat vain täytettä, ne voisi heittää pois. Mutta kun eivät ole, tai jos ovat en tunnista niitä sellaisiksi. Mielestäni ne ovat, no jos ei tärkeitä, niin ainakin tarpeellisia.

Sitten on niitäkin lukuja joista tuntee heti, että niissä on sitä jotakin. Sen tuntee jo siinä vaiheessa kun kirjoittaa ensimmäistä raakaversiota ja ei millään jaksaisi lopettaa kirjoittamista kun kaikki sujuu niin hyvin ja tajuaa kuinka tarina vetää syvemmällä. Paitsi jos... nämä ovat niitä darlinkseja joita pitäisi tappaa. Täyttää soopaa, mutta on itse niin humalassa omista sanoista ettei sitä tajua.

Näissä tunnelmissa menen tekemään lihapullataikinaa, jonka pitää olla muutaman tunnin jääkaapissa ennen paistamista. Sitten voisin vaihtaa lakanat ja pestä vessan ja jossain vaiheessa tehdä ne lihapullat, käydä pyykillä ja lukea tän hetkinen kirja loppuun, Christie odottaa kirjahyllyssä ja haluan päästä siihen käsiksi. Lenkilläkin pitäisi käydä, mutta sinne vasta illemmalla.

Kirjoittamista? Sen hoidin jo aamulla, kuuden ja puoli kahdeksan välillä. Minkä takia en halua koskea tekstiin ennen kuin vasta joskus illalla, kun käyn sen uudelleen läpi.