maanantai 11. toukokuuta 2015

Viikonlopun saamattomuus

En kerinnyt, enkä olisi oikeastaan jaksanutkaan, kirjoittaa mitään viikonloppuna. Ainoa mitä sain aikaiseksi, oli käsinkirjoitetun tekstin siirtäminen Scriveneriin. Tämä osa prosessista on erittäin tylsää, minkä takia tartuin toimeen kun lauantaina oli vaikeuksia nukahtaa. Yhden A4:sen jälkeen ei ollut enää mitään univaikeuksia. 

Tänään aloin editoimaan sitten tätä tekstiä. Oikeastaan editoiminen on väärä sana. Uudelleenkirjoittaminen kertoo paremmin mitä tekstille tapahtuu. Kun käsinkirjoitettu teksti siirtyi Scriveneriin, sanoja oli melkein 900. Minusta on mielenkiintoista nähdä miten sanamäärät kasvaa ja muuttuu joten listaan niitä sitten tänne kunhan ensimmäinen uudelleenkirjoittamiskierros on ohi.

Kahden viikon päästä loma!
Loma ei valitettavasti tule olemaan pelkästään kirjoittamista, koska suunnittelen siihen myös kaikenlaisia siivousprojekteja. Esimerkiksi ikkunoiden pesemistä. Kaikki muut ikkunat ajattelin pestä loman aikana itsekseni paitsi olohuoneen ikkunan. Se on niin iso etten jaksa tehdä sitä yksin joten pestaan miehen auttamaan, vaikka hänen mielestään ikkunoiden peseminen on turhaa. Onneksi se ei halua nähdä mua tekemässä kaikkia kotihommia yksin ja tulee syyllisyydestä mukaan. Kissa toimikoon työnjohtajana, kuten aikaisempinakin vuosina.