sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusivuosi

1.1 on aina oudon erikoinen päivä, sillä kaikki on vielä auki tulevan vuoden suhteen. Mutta tätä seesteisyyttä kestää vain tämä yksi päivä. Sitten alkaa työt ja arki ja kaikki muukin ja yhtäkkiä ihmetellään miten voi olla jo kesä. 

Viime vuonna  en tehnyt lupauksia vaan asetin deadlinejä E:n suhteen. Siinä mielessä asiat meni hyvin, että sain E:n valmiiksi ja se lähti maailmalle ja mitä parasta se herätti pienenpientä kiinnostusta.

Lukuhaaste ei sen sijaan sujunut. Tämän vuoden haasteena oli lukea pois kaikki ne "luen joskus" -kirjat jotka ovat lojuneet hyllyssä ikuisuuden. Se kasa kasvoi valitettavasti ja taitaa olla edeltäjäänsä suurempi (syytän tästä kirjaston kierrätyshyllyä johon porukka tuo omia kirjoja). 

Mitä muuta tapahtui vuonna 2016? 

Sain vakituisen työpaikan. 

Juhlittiin miehen kanssa avioliiton ensimmäistä virstanpylvästä eli 5-vuotis hääpäivää. Meillä on maailman paras hääpäivä, eli talk like a pirate day (ei suunniteltu, tajuttiin tämä vasta myöhemmin), mutta silti molemmat meistä unohti hääpäivän juuri sinä päivänä.

Aloitin Kellotornin. 

Luin 57 kirjaa. Laskin mukaan äänikirjat, mutta en E:n tai Kellotornin taustatutkimuskirjat enkä lastenkirjoja.

Juoksin tosi vähäsen :(


Asioita vuodelle 2017

Juosta enemmän jotta voidaan veljen kanssa juosta 1/2 maratoni kesällä. 
Olen juossut kaksi maratonia, mutta ne on minulle liian pitkiä matkoja. En pitänyt siitä, että koko kesä meni treenaamiseen ja sitten odotin koko ajan kisapäivää. Puolikas on parempi. Sen voi juosta ihan itsekseen eikä tunnu pahalta. 

Saada Kellotornin ensimmäinen versio valmiiksi.  

Ensi vuodelle en aio tehdä lukuhaastetta. Lueskelen pois noita mitä on hyllyssä ja sitten puran varausjonoa (samalla kun kannan lisää kirjoja sisälle ja varaan turhan monta kirjaa).

E:n aikataulu
Haluan saada tämän editointikierroksen ensi viikolla valmiiksi. Ensi viikko on vähän rennompi sillä minulla on yksi arkivapaa ja sitten 3 päivän viikonloppu. 

Tammikuusa tulosan, luen ja viilaan E:tä ja ehkä jopa annan sen miehelle luettavaksi. 

Helmikuussa voisin ehkä ottaa Morreen yhteyttä ja kysellä arviointipalvelun perään. Ajattelin, että tekisi varmaan hyvää jos joku ulkopuolinen lukisi sen. 

Huhti-/toukokuussa pitää uskaltaa lähettää käsikirjoitus. 

Yritän lohduttaa itseäni sillä, että vaikka tämä kiinnostunut kustantaja ei otakkaan E:tä niin minullahan on vielä monta kustantajaa joille en ole lähettänyt käsikirjoitusta. He voivat saada sitten tämän paremman ja selkeämmän version. 
Sitten on vielä se hyvä hysly josta joskus puhuin. Siinäkin sanottiin, että jos joskus kirjoitan E:stä uuden version, voin lähettää sen suoraan tälle ihmiselle. Se, että E on herättänyt mielenkiintoa antaa toivoa, mutta samalla stressaan sitä, että osaanko muokata siitä sellaista versiota joka kelpaa. 

Muuta:
 Vaarna on innoissaan uudesta työhuoneestaan ja halusi nähdä missä muut kirjoittavat. Olen itskein aina utelias näkemään, joten ajattelin tässä jakaa omani


Kuva on olohuoneesta. Vasemmalla on sohva jolla istun kun kirjoitan uutta tekstiä (ja pöydällä läppäri jolla sitä naputan). Oikealla pöytäkone jolla pelaan ja jolla olen nyt editoinut E:tä. Editoiminen isommalta ruudulta on helpompaa kuin läppäriltä. 

Työhuone on sellainen asia josta haaveilen, mutta toisaalta olen ihan tyytyväinen tähänkin. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta joista toinen on miehen työhuone. Hän keräilee retro tietokonepelejä ja on hyvä, että ne ovat kaikki samassa paikassa. Se on myöskin talon ainoa huone johon kissalta on pääsy kielletty. Mies viettää suurimman osan päivästä työhuoneessa ja minulle jää loppuasunto puuhastella omiani. Siivota, kirjoittaa, pelata, ihan mitä vaan. Kumpikin meistä tarvitsee ja nauttii omasta rauhasta joten tämä sopii meille hyvin. 
Nytkin kun kirjoitin tätä ja mies tuli tuohon vierelle istumaan koska halusi viettää aikaa vaimonsa kanssa niin minä menin vuorostani ihan vaikeaksi koska en osaa kirjoittaa jos hän on siinä vieressä. Joten korjattiin vuoteet ja hän palasi takaisin työhuoneeseen <3 

Tämä oman rauhan arvostaminen voi kuulostaa kauhealta, mutta sen vastapainoksi vietämme todella paljon aikaa yhdessä. Esimerkiksi juuri illat, kun istumme sohvalla, juomme teetä ja luemme.

Saa nähdä kuinka monta kirjoitusvirhettä on tässä postauksessa sillä firefoxin oikoluku ei suostu toimimaan.