maanantai 27. maaliskuuta 2017

Odotus

Viikonloppuna tein kaikenlaista: tapasin pari kirjoittavaa ystävää, siivosin, kävin läpi lääkekaapin sisällön ja harmittelin vanhentuneen unilääkepurkin perään. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa nyhtökauraa. Piti olla lasagne, mutta tuli soppaa. Ei nyhtökauran vika vaan ohjeen (tai kokin?).

Tämän lisäksi lähetin E:n takaisin kustantajalle. En suunnitellut tekeväni sitä näin pian, mutta niin siinä vain kävi. Luin käsikirjoituksen uudestaan viikonlopun aikana. Tekstin lukeminen kindle apista ja pädiltä oli nerokas ajatus (ei kylläkään omani). Se antoi kaivattua etäisyyttä koska sai tekstin näyttämään tarpeeksi erilaiselta. Tekstin lukeminen yhtenä kokonaisuutena yksittäisten lukujen sijaan sai minut taas tajuamaan miksi pidän tästä tarinasta. 
Tekstin seasta löytyi vielä kaikenlaista korjattavaa. Osa oli vain kirjoitusvirheitä, mutta osa vähän isompia juttuja. Esimerkiksi vaikka se, kun hahmot juttelevat asiasta joita ei enää tässä versiossa tapahdu. Korjasin tekstin lauantaina ja lähetin eilen. Tänään sain kuittauksen, että saapunut on ja palataan asiaan kevään mittaan. Jäljelle jäi enää odotus.