lauantai 13. toukokuuta 2017

Aamukahvi

Lauantai, aamukahvi ja luku yhdeksän joka on kohtausta vaille valmis. Kaksi päivää vapaata eikä yhtään menoa. Suunnitelmatkaan eivät ole kummoisia: käydä lenkillä, siivota, tehdä ruokaa ja lukea Kingi loppuun.

Bag of Bones on toinen Kingi jonka äärellä viihdyn ihan kunnolla. Ensimmäinen oli Se. Luin siitä noin sata sivua, mutta sitten se jäi koska kirja oli valtava ja mahdotonta kantaa mukana. Nyt sama kirja on pokkarina ja englanniksi. Se odottaa kesää ja ehkä myös lomia. On se pokkariversiokin järkyttävän kokoinen. En tiedä miksi mielessä ei käynyt ostaa sitä e-kirjana.

Muutama viikko sitten vietin taas ihan liian monta tuntia yrittäen saada Aspellin suomenkielistä sanakirjaa toimimaan Scrivenerissä. Löysin sanakirjasta muutaman version, mutta en saanut niitä toimimaan. Laitoin sitten mailia Scrivenerin sanakirjasta vastaaville ja kysyin, miten ne voisi muuttaa yhteensopiviksi. Vastaus oli, ettei mitenkään, mutta… Scrivenerin versio 3 (windows) pitäisi tulla Beta testaukseen kuukauden päästä ja samalla sanakirjat siirtyvät Aspellista Hunspelliin ja siinä on suomenkielinen sanakirja. En tiedä voiko sanakirjan ladata helposti kuin muut kielet, vai pitääkö sen kanssa säätää, mutta ainakin on toivoa. Oikoluvun puuttuminen on omalla kohdalla Scrivenerin ainoa iso puute. 
 
Toinen pienempi puute on se, että windows versiossa ei voi määrittää mihin päivään mennessä haluaa saavuttaa tietyn sanamäärän. 

Nyt on hyvä hetki nousta sohvalta, vaihtaa vaatteet, korjata vuoteet ja saada lisää kahvia. Ehkä sitten voisi istuutua takaisin sohvalle ja editoida vähän lisää.