keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Nimi

E:llä on nimi. Siis ihan sellainen oikea, vakavalta kuulostava aikuisten kirjan nimi, joka tulee joku päivä kanteen ja jolla minun pitää oppia kirjaa myös kutsumaan. Tiesin, että tämä nimipäätös oli tulossa. Kustantajan deadline oli viime viikolla ja alkuviikon jännitin, että mitähän ne keksii ja sopiiko se? No hyvän keksivät ja ihan se siihen tarinaankin sopii.

Valitettavasti minusta ei ollut nimen keksimisen kanssa paljonkaan apua. Oma ehdotukseni nimelle oli E:n koko nimi, eli etu ja sukunimi, mutta sen lisäksi ei ollut muuta. En osannut yhtään edes kuvitella, että se nimi voisi olla jotain muuta, mutta nyt kun se on olemassa, niin hyvinhän se toimii. Ja vaikka käytin sanaa nimipäätös, niin olisihan siitä voinut neuvotella, mutta kun nyt vain satuin pitämään ehdotuksesta ja se sopii myös hyvin kirjaan niin lyötiin lukkoon, että tällä mennään.

Uskon kyllä, että kun puhun E:stä kotona, niin se tulee olemaan aina E koska se on ollut E jo kohta viisi vuotta. Ja, kun puhun kotona editoimisesta, niin tulen jatkossakin käyttämään verbiä, jonka loin E:n nimestä. En siis koskaan sano miehelle, että kirjoitin tai editoin vaan että Exxxxtoin. Joku päivä en sitten enää voi käyttää tätä sanaa ja se on samanaikaisesti sekä miellyttävä että aavistuksen haikea ajatus.

Editoimisesta en osaa sanoa muuta, kuin että se edistyy. Sekä viime että tällä viikolla iltavuoroja oli vain yksi. Toisaalta kiva, koska pidän aamuvuoroista enemmän, mutta toisaalta ei koska saan eniten aikaiseksi juuri iltavuorojen aamuina. Viime viikolla heräsin viideltä kahdesti, tällä viikolla herätyksiä on toivottavasti kolme. Tämän päivän herätys onnistui, mutta eilisen ei koska maanantaina olin töissä kasiin mikä tarkoittaa, että otin unilääkkeet myös tavallista myöhemmin. Järkevämpi ihminen ottaisi lääkkeensä töihin ja söisi ne bussissa matkalla kotiin, mutta kuten sanoin. Järkevämpi ihminen.

Olen nyt yliviivannut 10 kohtaa 105 editoitavan asian listalta. Eli siis edistystä, mutta tänään iski ensimmäistä kertaa epäilys, että ehdinkö? Eihän tässä ole kuitenkaan kuin vähän päälle kuukausi aikaa.