sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Kaksi viikkoa ja vanhoja tekstejä


Luin tänään loppuun E:n tulostetun version. Kun sain kässärin takaisin kustannustoimittajalta, se oli 313 sivua ja vaikka poistinkin siitä prologin, epilogin ja yhden luvun ja kirjoitin uuden epilogin ja yhden luvun, niin kaikki ne pienet korjaukset oli kasvattanut kässäriä 22-sivun verran.

Parasta tässä lukukokemuksessa on ollut se, että kun olen nyt melkein kaksi kuukautta tuijottanut kässäriä yksi ongelma kerrallaan, oli ihan hauska nähdä miten ne yksittäiset pienet korjaukset toimivat yhdessä. Ne eivät enää olleetkaan vain yksittäisiä kohtia, vaan osa kokonaisuutta.

Ei tässä ole ihan hirveästi enää korjattavaa. Vähän pitää vielä säätää, mutta luulen, että kyse on parin päivän työstä. Onneksi aikaa on kuitenkin vielä se parisen viikkoa, koska sitten on vielä se yksi kohtaus jonka:

  • tiedän tarvitsevani
  • joka on jo osittain olemassa 
  • jolle löysin pari hyvää kohtaa kässäristä, mihin sen voisi mahdollisesti sijoittaa
  • mutta joka ei ihan vielä toimi

Ja olen kyllä miettinyt tuota kohtaa ja kirjoittanut raakatekstiä ja yrittänyt ratkaista sen ongelmia, mutta jotenkin se ei ole vielä auennut.

Maailma ei kuitenkaan kaadu siihen, jos joudun lähettämään kässärin takaisin ilman tätä lisäystä, minkä takia en ainakaan vielä stressaa tuota juttua lainkaan.

Muuten viikonloppu on mennyt ihan mukavasti. Eilen käytiin miehen kanssa hesessä (ei yleensä käydä koskaan, koska burgerking <3), koska halusin kokeilla halloumburgeria (en voi suositella sellaisenaan, mutta jos siitä ottaisi pois majoneesin ja pahat makeat sipulit, se voisi olla ihan ok). Käytiin myös torilla ja ostettiin laatikollinen mansikoita ja nyt olen kahtena päivänä tehnyt meillä mansikkabanaanismoothieta. Tänään en ole käynyt missään. Piti käydä lenkillä, mutta tarvitsin kotipäivän, joten tänään olen vain siivoillut, tehnyt ruokaa, lukenut sekä E:n että yhden kirjan loppuun ja tämä kaikki on ollut ihanaa.

Olen myös lukenut tän blogin vanhoja postauksia. Mietin yhtenä päivänä, että olisi ehkä ihan hyvä muistuttaa mieleen mitä noloja juttuja tänne on tullut kirjoitettua. Olen menossa nyt vuoden 2015 joulukuussa ja ainakaan toistaiseksi ei ole tarvinnut hävetä vanhoja tekstejään. On ollut myös tosi hauska seurata sitä, kun työstin E:tä. Vuoden 2015 loppuun mennessä olin työstänyt sitä vähän yli vuoden ja kasassa oli nykyajan aikajanasta suurin osa luvuista ja menneisyyden aikajanasta raakatekstiä. Vuoden 2016 loppusyksystä E sitten lähti maailmalle. Nyt kun sitä ajattelee, niin olihan se raukka ihan raakile, mutta oli siinä silloinkin jotain hyvää, koska sain siitä silloin palautetta. Ja sitähän en ole tainnut aikaisemmin mainita, että E:n kustantaja on se sama, jolta sain kahtena eri kertana ihan kunnon palautetta (vuoden 2016 lopussa ja 2018 alussa).

Tasan kahden viikon päästä, pitäisi luovuttaa E käsistä. Kahden viikon päästä alkaa myös loma ^_^