sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Kellotorni


Ennen kuin aloin editoimaan E:tä niin elättelin hetken sellaista kuvitelmaa, että voisin työstää Kellotornia E:n rinnalla. Että Kellotornia aamulla ja E:tä töiden jälkeen. Hautasin tämän fantasian aika nopeasti. Ei nämä aivot vaan kykene kahteen. Välillä huomaan kuitenkin miettiväni Kellotornia ja joskus jopa kaipaavani sitä. Haluaisin niin kovasti tietää, miltä se näyttäisi, jos se joskus päätyisi samaan pisteeseen, kuin missä E on nyt. Viime viikolla sitten sorruin hiukan ja aukaisin pitkästä aikaa (1.5 kuukautta, mutta tuntuu ikuisuudelta) Kellotornin Scrivener projektin. Valitsin satunnaisesti yhden luvun ja luin. E:hen verrattuna Kellotornin teksti on paljon keskeneräisempää, mutta ei se ihan kauhealta kuulostanut.  

Sitäkin olen miettinyt, että mitä elokuussa? Alkuun luultavasti ei mitään. Nautin siitä, että ei tarvitse editoida, säädän kotisivuja, vien kissan eläinlääkäriin rokotettavaksi ja pelaan ilman huonoa omatuntoa. Niin ja pesen tietysti ikkunat, koska pitäähän lomatraditioita kunnioittaa. Mutta sitten? Jatkanko Kellotornin parissa? Yritänkö saada kirjoitettua viimeisten 15 luvun raakatekstin? Toisaalta, en haluaisi uppoutua Kellotorniin liikaa, koska E varmaan tulee taas jossain vaiheessa syksyä takaisin. On se vähän vaikeaa palata takaisin sellaiseen tekstiin, jonka on joutunut pistämään tauolle. Eikä sekään ole kiva, jos on täysillä tekstin sisällä ja sitten se pitää laittaa sivuun. Mutta ehkä se raakateksti voisi onnistua. Se on kuitenkin enimmäkseen sitä, että kirjoitan käsin.

Tämä viikon editointitavoite oli päästä kohtaan 50. Pääsin kohtaan 45. Mulla on kyllä hyvät selitykset, miksi en päässyt tavoitteeseen. Perjantaina olin illalla sosiaalinen, eli editoin vain aamulla ja lauantaina ihan järjettömän väsynyt minkä lisäksi piti käydä hoitamassa kaupungilla asioita. Kun sitten vihdoin kotiuduin joskus kolmen maissa, editointienergiat oli jo kulutettu. Tänään olin kuitenkin parempi ihminen. Editoin aamulla pari tuntia ja sitten vielä pari sessiota iltapäivällä ja illalla. Tänään ruksasin yli kahdeksan kohtaa ja kirjoitin pariin kohtaukseen vähäsen uutta tekstiä.

Ensi viikon tavoite? Päästä kohtaan 100. Se tarkoittaisi 65 kohtaa. Se on myös ihan mahdoton tavoite, mutta onpas ainakin haastetta. Ensi viikolla minulla pitäisi kuitenkin olla enemmän editointiaikaa kuin kahdella edellisellä. En ole näkemässä ketään, menossa minnekään (töiden lisäksi) tai tekemässä mitään ylimääräistä.