sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Lomasta ja vähän kaikesta

En ole yllättynyt, että loma meni nopeasti. Ainahan ne menee tai siltä se ainakin jälkikäteen tuntuu. Mulla oli enemmän suunnitelmia kuin mitä sain lopulta aikaiseksi. Piti lukea paljon (sain vaivoin kaksi kirjaa luetuksi), piti ommella mekko loppuun, joka on pyörinyt keskeneräisenä jo muutaman vuoden (sain ommeltua kolme nappia miehen takkiin), piti käydä kampaajalla (epäonnistuin siinäkin minkä takia olen vähän pörrönen kirjailijakuvissa).

Ja sitten oli myös kirjoittaminen. No sain tehtyä ne kaksi puuttuvaa lukua mutta vasta eilen, kun menin kirjoittajakaverin kanssa kirjoitustreffeille. Olin menossa muutenkin, hän myös ja sitten mentiin vain yhdessä. Niissä kahdessa viimeisessä luvussa ei ole mitään hyvää eikä hienoa, mutta ne on tehty ja sillä olemattomalla kirjoitusmotiivilla, jolla ne pusersin se on ihan hyvä saavutus.

Mutta mikään noista ylläolevista asioista ei oikeasti haittaa. Oli kiva nähdä kavereita ja jutella kirjoittamisesta. Oli kiva vaihtaa Tampereen reissu Suomenlinnanreissuun ja sitten peruuttaa sekin suunnitelma ja päätyä Munkkiniemeen pizzalle. Oli kiva käydä pitkillä kävelylenkeillä miehen kanssa ja syödä jäätelöä ja vaan olla ja jutella ja pelata ihan liikaa ja hoitaa asioita ja juoda aamulla kahvia ilman sen kummempaa kiirettä. Sekin oli myös hienoa, että tuli nähtyä Helsingistä uusia paikkoja. Joskus siihen riittää se, että kävelee vähän eri katua, kuin mistä normaalisti kulkee.

Huomenna alkaa työ, mutta ei ihan vielä arki, kun koko viikko on kokousta ja koulutusta ja kaikkea muutakin perustyöstä poikkeavaa.

E pyörii vielä kustannustoimittajan pöydällä ja pitäisi tulla takaisin kuun puolenvälin jälkeen. Eli vielä pari viikkoa vapautta ja sitten alkaa taas seuraava kierros. Ihan mielenkiintoista nähdä millaisia kommentteja sieltä tulee tällä kierroksella.

Huomenna on viikon aina iltavuoro ja ajattelin pyhittää aamun siirtämällä Kellotornin uusimmat luvut kirjoitusvihosta koneelle. Kellotornin suhteen minulla ei ole sen kummoisempia suunnitelmia, kuin saada editoitua nämä uudet luvut ennen vuoden vaihdetta. Eikä sen editoinnin tarvitse olla edes kovin kummoista. Jos saisin ne luvut edes kertaalleen kirjoitettua uudelleen olisin ihan tyytyväinen.