sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Monta pientä asiaa

Minulla ei ole mitään järkevää kattoaihetta tälle postaukselle, sillä ajattelin puhua vähän kaikesta.

Ensin podcasteista:


Nuori Voima on aloittanut podcastin kirjoittamisesta. 

Jaksoja on ollut toistaiseksi kolme ja niistä kaksi sai valittajaminän heräämään.

Ensimmäisen jakson aiheena oli aloittaminen ja siinä ärsytti se, että heti alussa juontajat puhuivat ja söivät samaan aikaan. Keskustelu oli myöskin hyvin kuivaa (vaikka joivat keskustellessa). Jos pitäisi suositella podcastia ensimmäisen jakson perusteella en voisi tehdä sitä.

Onneksi en antanut periksi sillä toinen jakso oli ihana ja hauska. Aiheena oli kustannustoimittaminen.

Kolmannen jakson aiheena oli editoiminen. Ei muuta valittamista kuin se, että tiedosto oli jotenkin vioittunut ja ensimmäiset 10-15 minuuttia pätki pahasti. Latasin jakson kahdesti ja testasin välillä muita podcasteja. Harmi sinänsä sillä pätkiminen tuntui tapahtuvan aina kun joku oli vastaamassa johonkin mielenkiintoiseen kysymykseen.

Jatkanko kuuntelemista?
Ehdottomasti. Aihe on mielenkiintoinen ja on todella mukavaa kuunnella podcastia suomeksi.

Big Magic

Huomasin vasta tällä viikolla, että Gilbertin Magic Lessons -podcastista oli tullut viime syksynä toinen kausi. Pidin ensimmäisestä kaudesta todella paljon. Jaksoja on vain yhdeksän ja pari on ollut sellaisia, että en kuunnellut loppuun. Kuuntelematta on vielä 3.5 jaksoa.

Love Between the Covers
So you want to be a writer -podcastissa mainittiin Love Between the Covers -dokumentti ja trailerin perusteella se näyttää hyvinkin mielenkiintoiselta. Valitettavasti dokumentilla ei ole levitysokeutta suomessa eikä sitä sen takia saa täältä mistään. Sitä ei voi vuokrata amazonista, Google playsta eikä katsoa suomen netflixistä.

Kellotorni
Tämän viikon kirjoittamistavoite oli luvun 5 editoiminen. Alku oli kankeaa. Luvussa esitellään eräs henkilö ja jotenkin se ei onnistunut sitten mitenkään. Sitten vaihdoin henkilön sukupuolta ja se vain toimi. Miehestä tuli nainen ja pätkästä niin hyvä (omasta mielestä) , että oli pakko käydä lukemassa se miehelle. Tämän pätkän myötä tuli sellainen olo, että ehkä kellotornista voisi joskus tullakin jotain.

Ensi viikon tavoitteena on sitten luku 6. Ensi viikolla on myös pääsiäinen joka tarkoittaa kahta lyhyempää viikkoa!